Motorsporta portāls RaceFans.net ziņo, ka jau 2021. gadā Formula 1 čempionātu varētu papildināt 11. komanda, kas sauksies “Panthera Racing Asia”.

Viens no komandas potenciālajiem veidotājiem būšot Bendžamins Durands, kurš pirms tam strādāja pasaules izturības sacīkšu čempionātā ar “SMP Racing” un “BR Engineering” vienībām, bet aerodinamikas nodaļu vadīs Tims Milns, kura CV atrodama pieredze ar “Renault”, “Honda”, “Super Aguri”, “Toyota”, “Caterham” un “Manor” vienībām.

Par komandas bāzes vietu izraudzīta Silverstouna, bet komandas modelis būšot līdzīgs F1 jaunākās vienības “Haas” paraugam, cieši sadarbojoties ar kādu no lielajām rūpnīcas komandām.

Par galveno šķērsli šobrīd uzskatāms jaunās komandas spēja laicīgi sagatavot 2021. gada formulu, jo jaunie tehniskie noteikumi tiks apstiprināti tikai šī gada oktobrī. Pagaidām gan oficiāls pieteikums no “Panthera Racing Asia” nav iesniegts, tomēr pat tad, ja tas notiks, FIA vēl nāksies izvērtēt, vai viņi ir gatavi akceptēt jaunizveidotās komandas pieteikumu.

Pēdējoreiz Formula 1 čempionātā 11 komandas piedalījās 2016. gadā, tomēr tā izskaņā Paskāla Verleina un Estebana Okona pārstāvētā “Manor” vienība piedzīvoja bankrotu un pazuda no F1 aprites.