Čempionāta līderis, Marks Markezs, uzvar San Marīno GP, pēdējā aplī apdzenot Fabio Kvartararo. Otrajā vietā finišēja Kvartararo, trešajā – Maveriks Vinjaless.

Lai gan sacīkstes starts Markezam nebija no spožākajiem, jau pēc pāris agresīviem apļiem braucējs atradās TOP 3. Fabio Kvartararo 4. aplī ieguva vadību apdzenot Vinjalesu un pāris apļus vēlāk to paveica arī Markezs.

Pols Espargaro, pēc lēna starta, kurā zaudēja trīs pozīcijas, cienījami turējās pretī lielajām komandām, aiz sevis noturot Aleksu Rinsu, kā arī vēlāk cīnoties ar Valentino Rossi un Andreasu Dovizioso. Sacīksti KTM braucējs pabeidza 7.pozīcijā.

Abi līderi – Marks Markezs un Fabio Kvartararo, ātri atdalījās no pārējiem, līdz tuvākajam, Maverikam Vinjalesam, bija 2 sekundes. Neraksturīgi Markesam, kuram patīk ātri iegūt vadību un pašam atdalīties, viņš bija spiests sēdēt Kvartararo astē, dēļ Misano trases šauruma, kā arī, lai izzinātu pretinieka vājās vietas, kur vislabāk izpildīt manveru. Kvartararo vēlreiz šosezon ir pierādījis, ka ir viens no labākajiem jaunajiem talantiem MotoGP un ir spējīgs noturēt aiz muguras pieckārtēju MotoGP čempionu, nesalūstot zem spiediena.

Pēdējā apļa pirmajā līkumā Markess veiksmīgi izpildīja manveru, taču Kvartararo atguva pozīciju pāris līkumus vēlāk. Momentus vēlāk Markezs atguva vadību un, lai gan Kvartararo centās, Yamaha Petronas braucējs nespēja izcīnīt savu un komandas pirmo uzvaru.

Silverstounas GP uzvarētājam Aleksam Rinsam šoreiz neveicās un sacīkste beidzās priekšlaicīgi, kad braucējs nespēja novaldīt savu Suzuki motociklu un izlidoja no sacīkstes.

Mājas varonis, Valentino Rossi, uzrādija labu sniegumu, un parādija, ka, lai gan, viņam ir 40, pilotam vēljoprojām ir ātrums un cīņasspars.

Abas Yamaha vienības izrādijās stipras uz Misano seguma, ar četrām vietām TOP 5.

Čempionāta ziņā, Markezs ir stiprā vadībā, un tuvākais pretendents uz čempiona titulu ir Dovizioso, taču atrodas 93 punktus aiz līdera.

Nākamais posms  – Aragonas GP – noritēs jau nākamās nedēļas nogalē (20.-23. septembris). Sacīkstes starta laiks, gan ir pacelts par stundu augstāk, lai nesaskartos ar F1 SIngapūras posmu.

San Marīno GP – sacīksteImage

Image