‘Ferrari’ ar Leklēru priekšgalā atkal ātrākie, kamēr ‘Mercedes’ piloti cenšas atrast ātrumu uz Soču trases. 

‘Ferrari’ komandas braucējiem, it īpaši, Šārlam Leklēram, sesija noslēdzās uz labas nots, ar abām formulām TOP 2 un ‘Mercedes’ braucējiem 4 sekundes desmitdaļas aiz muguras.

Valteri Botass, kuram šī trase sniegusi pirmo uzvaru F1, pirms sesijas tika uzskatīts par ātrāko ‘Mercedes’ šonedēļ, taču trešā treniņa beigās tieši viņš atradās vairāk kā 2 desmitdaļas aiz komandas biedra Hamiltona muguras. Abiem vācu ražotāja komandas pilotiem nācās visu sesiju pavadīt cenšoties atrast laiku, lai spētu dot spiedienu ‘Ferrari’ kvalifikācijā un rītdienas sacīkstē. Sarkanajiem bolīds padodas labāk trasei un krietni vien ātrāki par sudraba bultām.

Abi ‘Red Bull’ braucēji atrodas vairāk kā sekundi aiz līderiem, taču Krievijas trase nekad nav bijusi piemērota ‘Red Bull’ bolīdu filozofijai. Romēns Grožjāns tikmēr ievietojies 6. pozīcijā sadalot abus sarkanos buļļus ar ‘Haas’, kuru abi bolīdi atrodas TOP 10.

Mājas zvaigznei Daņilam Kvjatam sesija noslēdzās priekšlaicīgi ar motora defektu, kā arī ar sarugtinājumu, ka FIA nesniegusi atļauju mainīt sacīkšu ķiveres dizaina mājas posmā.

Par ‘pole position’ visticamāk cīnīsies Leklērs ar Vettelu, ja vien ‘Mercedes’ neslēpj savu patieso ātrumu un spēs atrast zaudēto.

Krievijas Grand Prix kvalifikācija pēc Latvijas laika sākas 15:00.

Krievijas Grand Prix – 3. treniņšImage