“Mercedes” pilots Luiss Hamiltons spēja atgūties pēc neveiksmīga starta un izcīnīt uzvaru Meksikas Grand Prix izcīņā, tomēr ar iegūto pārsvaru pār Valteri Botasu nepietika, lai priekšlaicīgi izcīnītu čempiona titulu.

Sacīkstes startā no pirmās rindas startējošie “Ferrari” piloti Šarls Leklerks un Sebastians Fetels noturēja savas pozīcijas. Luiss Hamiltons pirmajos līkumos piedzīvoja nelielu kontaktu ar Maksu Verstapenu, atkrītot līdz 5. vietai. Arī Verstapens zaudēja dažas vietas, nonākot aiz 7. vietā esošā Valteri Botasa. Apli vēlāk “Red Bull” pilots apdzina Botasu, tomēr aizķēra Somijas sportista priekšējo antispārnu, pārdurot savu aizmugurējo riepu.

Viens no pirmajiem boksu apmeklējumā devās “McLaren” braucējs Lando Noriss, tomēr mehāniķi pieļāva kļūdu kārtīgi nepieskrūvējot vienu no riepām. Pirmais no Top3 pilotiem pitstopā devās Alekss Albons. Apli vēlāk savas riepas mainīt devās arī līderis Leklerks, kamēr Fetels trasē palika ilgāk, izmantojot viena pitstopa stratēģiju.

Hamiltons cietākā sastāva riepas uzlika pēc nedaudz vairāk kā 20 veiktiem apļiem, pirms boksu apmeklējuma esot 2. vietā un zaudējot Fetelam aptuveni 2 sekundes. 36. apļa beigās boksos devās Botass un apli vēlāk to pašu izdarīja arī Fetels.

Pēdējā sacīkstes nogrieznī pirmie Fetels mēģināja pietuvoties Hamiltonam, kura riepas bija krietni vecākas, tomēr vācietis tā arī nepietuvojās tuvāk par 1,2 sekunžu robežu. Aiz Fetela cieši sekoja Botass, kurš vairākkārt varēja lietot arī DRS sistēmu, bet arī somam neizdevās noķert priekšā braucošo “Ferrari” pilotu. Leklerks, kurš izmantoja divu boksu apmeklējumu stratēģiju, aptuveni 20 apļus pirms sacīkstes beigām strauji ķēra pirmo trijnieku, tomēr tuvojoties sacīkstes noslēgumam monegaska ātruma pārsvars samazinājās, neļaujot viņam pakāpties augstāk.

Piektajā vietā sacīksti noslēdza Albons, aiz kura, pēc lieliskas atgūšanās no pirmo apļu neveiksmēm, palika Verstapens. Labāko rezultātu no ārpus lielā trijnieka komandām uzstādīja Serhio Peress (“Racing Point”), kurš finišēja septītajā vietā.

Ar uzvaru gan Hamiltonam nebija pietiekami, lai jau 3 sacīkstes pirms sezonas beigām nodrošinātu čempiona titulu. Nu starp abiem “Mercedes” pilotiem ir 74 punktu atstatums, kamēr atlikušajos posmos iespējams iegūt 78 punktus.

Nākamais posms gaidāms jau pēc nedēļas “Circuit of the Americas” trasē Ostinā, ASV.

Meksikas GP – sacīkste