Luiss Hamiltons izcīnīja otro vietu ASV GP izcīņā un kļuva par seškārtējo pasaules čempionu. Uzvaru Ostinā izcīnīja Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass, kurš boksos devās divas reizes un sacīkstes izskaņā bija ātrāks.

Startā Valteri Botasam izdevās noturēt līderpozīciju, kamēr Sebastians Fetels saskārās ar riepu uzsildīšanas problēmām jau pirmajos metros un vēlāk tempa kritums turpinājās pirmajos apļos, liekot vācietim atkāpties līdz pat 7.pozīcijai. Uz otro vietu pacēlās Makss Verstapens, kuram līdz pat pirmai boksu apmeklējumu sērijai sekoja Luiss Hamiltons.

8.apļa 8.līkumā, kur tika uzstādīti papildus oranžās barjeras trases apmalē, Sebastiana Fetela mašīnas balstiekārtas salūza un viņa formula palika uz trim riteņiem, kamēr priekšējais kreisais ‘karājās’ gaisā. Par laimi, Fetelam izdevās nokontrolēt mašīnu neavarējot un viņš nobrauca trases malā pāris līkumus vēlāk.

No līderiem pirmais boksos 14.aplī devās Verstapens, kura stratēģijai sekoja arī līderis Botass, bet Leklērs un Hamiltons palika trasē. Vienīgais trasē palikušais “Ferrari” pilots Leklērs jau 16.aplī zaudēja divas pozīcijas Botasam un Verstapenam, kuri ar svaigām riepām un atšķirīgu stratēģiju bija krietni ātrāki.

Šarls Leklērs bija nākmais, kas devās boksos, tomēr kreisā aizmugurējā riteņa pieskrūvēšanas problēmu dēļ tur pavadīja 7,7s un atkrita no līderu trio. 25.aplī savu pirmo boksu apmeklējumu veica arī Luiss Hamiltons, kurš tobrīd jau bija zaudējis līderpozīciju savam komandas biedram Valteri Botasam. Hamiltons trasē atgriezās 3.vietā.

Pēc otrā boksu apmeklējuma Verstapenam un Botasam, Hamiltons atkal kļuva par līderi, tomēr strauji sāka zaudēt laika pārsvaru pār savu komandas biedru. Hamiltons iesaistījās diskusijā ar sacīkšu inženieri par turpmāko stratēģiju, tomēr pats nolēma palikt trasē un cīnīties par uzvaru ar nodilušām riepām. Piecus apļus pirms finiša Botass noķēra Hamiltons un pēc garās taisnes visai viegli apdzina, tomēr topošā seškārtējā čempiona cīņa ar to nebeidzās, jo no aizmugures strauji tuvojās arī Makss Verstapens. “Red Bull” pilots pietuvojās sekundes atstatumā, tomēr apdzīt nespēja.

ASV GP – sacīkstes rezultāti