Pasaules rallijkrosa čempionāta organizatori IMG publicējuši 2020. gada sezonas kalendāru jaunizveidotajam Projekt E čempionātam, kurā sportisti sacentīsies mašīnās, kas darbināmas ar elektrību, nevis iekšdedzes dzinējiem.

Projekt E pirmā sezona sastāvēs no pieciem posmiem. Pirmais no tiem maija vidū risināsies Spa trasē, Beļģijā. Pēc tam braucēji dosies uz Norvēģijā esošo Hellas trasi. Sezonas trešā posma mājvieta vēl nav zināma. Kalendārs ir pielāgots pasaules čempionātam, tomēr oficiāls paziņojums par trasi, kur norisināsies sacensības 18. un 19. jūlijā vēl nav publicēts. Domājams, ka tas tiks publiskots decembrī un šo godu iegūs kāda trase, kur rallijkrosa čempionāta posms līdz šim vēl nav noticis. Ceturtais posms risināsies Nirburgringā, kurp World RX saime dosies pirmoreiz.

Tikmēr Neste World RX of Riga, kas nākamgad notiks 19. un 20. septembrī, būs ne tikai Eiropas Supercar un S1600 čempionātu sezonas noslēgums, bet arī izšķirošais posms Projekt E čempionātā. Zīmīgi, ka sezona noslēgsies tieši Rīgā, kur pirms šī gada pasaules čempionāta posma Motormuzejā tika prezentēta Projekt E automašīna.

Projekt E izmantos “STARD” izstrādāto “REVelution” tehnoloģiju un EV jaudas agregātu, kas spēs nodrošināt 450 kW (aptuveni 613 Zs) lielu kombinēto jaudu, maksimālo griezes momentu 1100 Nm apmērā un 240 km/h lielu maksimālo ātrumu. Turklāt, “STARD” jaudas agregātu būs iespējams iebūvēt arī līdz šim World RX izmantoto auto šasijās.