Formula 1 sezona noslēgusies, tomēr braucējiem atvaļinājums vēl nav sācies. Šodien tika aizvadīta pirmā pēcsezonas testu diena, kurā uzsvars tika likts uz “Pirelli” riepu izmēģinājumiem.

Katra komanda testu dienā drīkstēja izmantot 10 riepu komplektus no 2019. un 2020. gada sezonās paredzētajām “Pirelli” riepām. Katra komanda varēja izvēlēties kāda sastāva riepas konkrētajā brīdī izmantot.

Labāko rezultātu ar šī gada C4 riepām sasniedza čempionvienības “Mercedes” braucējs Valteri Botass, bet ražīgākā darbdiena ar 153 apļiem padevās “Red Bull” komandai, kas izmantoja Maksu Verstapenu.

Par Botasa tuvāko konkurentu kļuva Sebastians Fetels. Ar 2020. gada C5 jeb mīkstākajām riepām vācietis bija 0.867 sekundes lēnāks, kā arī pamanījās sadurties ar “Racing Point” pārstāvi Serhio Peresu.

Testos bija manāmas vairākas jaunas sejas. Šons Gelaels pusi dienas pavadīja pie “Toro Rosso” mašīnas stūres pirms viņa darbu pārņēma Daņila Kvjats, kamēr Rojs Nisanī “Williams” komandā dalīja mašīnu ar Džordžu Raselu, kurš bija vairāk kā 4 sekundes ātrāks par izraēlieti.

Tikmēr “Renault” komanda deva iespēju savam jaunpienācējam Estebanam Okonam. Ar 77 veiktiem apļiem “Renault” bija ‘slinkākā’ komanda, kamēr Kimi Raikonena dienu priekšlaicīgi noslēdza problēmas ar “Alfa Romeo” formulu.

Grafiks: Pirelli