Par Austrālijas motociklistu Keisiju Stoneru nudien var teikt “atnāca, ieraudzīja, uzvarēja”, jo MotoGP čempionātā pavadīto septiņu sezonu laikā viņš izcīnīja 38 uzvaras, kā arī čempiona titulus gan ar “Ducati”, gan “Honda” motociklu.

Ilgāku laiku veicis testpilota pienākumus, pēdējā laikā Stoners pilnībā pārtraucis savu motosporta karjeru hroniskā noguruma sindroma dēļ. Tas pamatīgi iejaucies arī Stonera ikdienas dzīvē. Tā dēļ 2009. gadā viņam nācās izlaist 3 posmus sezonas vidū, kas laupīja iespēju pacīnīties par čempiona titulu.

Pēc MotoGP karjeras Stoners pievērsās vairākiem hobijiem, tostarp kartingam un loka šaušanai. “Neesmu braucis ar kartingu jau vairāk kā gadu. Man vairs tam nav enerģijas. Pietrūkst enerģijas, lai kaut kur dotos uz pilnu dienu. Tā rezultātā nedēļu vajadzēs pavadīt uz dīvāna. Pēdējā laikā neesmu darījis daudz patīkamu lietu. Tas ir kaitinoši. Loku neesmu šāvis vismaz kādus 10 mēnešus.

Vienkāršoti runājot, hroniskā noguruma sindroma dēļ vairs nevaru uzturēt formu un veselību. Man ir problēmas ar ribām, kas mēdz izlekt no savas vietas. Tās ir savienotas ar skriemeļiem. Tie izlec no vietas un man sāk sāpēt mugura. Tas rada spiedienu uz starpskriemeļu diskiem, kas izdala šķidrumu un sāk spiest uz nerviem, radot krampjus. Tā ir laba nedēļa pirms atkal sāc audzēt svaru.

Pat motocikla vadīšana sagādā Stoneram problēmas. “Pirms pāris nedēļām “Alpinestars” pasākuma ietvaros pirmoreiz braucu uz motocikla kopš pagājušā gada janvāra, kad veicu MotoGP testus. mazliet pabraukājām ar pāris draugiem. Nepārspīlējām, taču tas mani iztukšoja. Pēdējos mēnešos mana kondīcija uzlabojas, pateicoties jauniem medikamentiem, bet neesmu ne tuvu, lai trenētos un dotos ārā, lai ar ko nodarbotos. Citādi tas mani atkal piesietu pie dīvāna uz vairākām dienām, vai pat nedēļu, kas ir smagi arī sievai.