Pasaulē pirmā sieviešu formulu čempionāta W Series kalendārs šosezon kļūs daudz plašāks, jo talantīgās braucējas kopā ar F1 pilotiem oktobrī dosies uz Ziemeļamerikā notiekošajiem posmiem Ostinā un Mehiko.

Pagājušogad W Series tika aizvadīta pirmā sezona un visi seši kalendārā esošie posmi tika pieskaņoti DTM čempionāta kalendāram. organizatori jau ilgāku laiku centās paplašināt ģeogrāfiju, aizvadot diskusijas ar F1 pārstāvjiem.

W Series sacensības parasti notiek sestdienās. Formāts saglabāts arī šogad. Pateicoties izmaiņām DTM kalendārā, W Series dalībnieces šogad dosies uz trim Eiropas trasēm, kur pērn sacīkstes nenotika – Santpēterburgā, Anderstopā un Moncā. Tikmēr Ziemeļamerikas tūre noslēgs sezonu 31. okobrī.

2020. gada čempionātā startēs arī pagājušās sezonas čempione Džeimija Čadvika. Lai gan pērn tika pieņemts lēmums, ka čempione savu titulu aizstāvēt nedrīkstēs, šīs izmaiņas stāsies spēkā tikai no 3. sezonas, ļaujot Čadvikai kļūt par, iespējams pirmo un pēdējo vairākkārtējo W Series čempioni.

W Series 2020. gada kalendārs

Nr.SacīkstesDatums
1Santpēterburga, Krievija30. maijs
2Anderstopa, Zviedrija13. jūnijs
3Monca, Itālija27. jūnijs
4Norisringa, Vācija11. jūlijs
5Brendsheča, Lielbritānija23. augusts
6Assena, Nīderlande5. septembris
7Ostina, ASV24. oktobris
8Mehiko, Meksika31. oktobris