Ļoti smagu avāriju WRC sezonas pirmajā posmā Montekarlo rallijā piedzīvojis pagājušā gada čempions Ots Tanaks. Igauņu braucējs noskrēja no ceļa ar 180 km/h lielu ātrumu un apmeta vairākus kūleņus, pirms viņa vadītā “Hyundai” mašīna apstājās. Gan Tanaks, gan viņa stūrmanis Martins Jarveoja pēc avārijas aizvesti uz slimnīcu, taču abiem ekipāžas pārstāvjiem izdevies izvairīties no nopietnām traumām.

Astoņas dienas pēc Dakaras rallijā notikušās avārijas dzīvību zaudējis 48 gadus vecais motociklists Edvins Stravers no Nīderlandes. Rallijreida priekšpēdējā ātrumposmā Stravers piedzīvoja avāriju, kā rezultātā sportista sirds apstājās uz 10 minūtēm. Mediķiem izdevās atsākt tās darbību, tomēr astoņu kritiskā stāvoklī pavadītu dienu laikā Stravers tā arī nepamodās. Šis ir jau otrais letālais negadījums 2020. gada Dakaras rallijreidā pēc Paulo Gonsalvesa bojāejas 12. janvārī.

Rallija “Sarma” organizatori paziņojuši, ka slikto laikapstākļu dēļ atcelts 8. februārī Gulbenes novadā paredzētais rallijs “Sarma 2020”. “Šādos apstākļos mēs nevaram un negribam rīkot ralliju. Mums ir svarīgs mūsu rallija imidžs un tas, ka to mīl gan dalībnieki, gan skatītāji – ja nav ziemas rallija, tad nav! Vienlaikus mēs jūtamies arī atbildīgi pret Gulbenes reģionu, gan vietējiem iedzīvotājiem – mēs nedrīkstam sabojāt ceļus, kas reģiona iedzīvotājiem ir tik svarīgi un ikdienā nepieciešami,” saka rallija Sarma direktors Vilhelms Sniedzāns. Šīs nav vienīgās izmaiņas Latvijas rallija čempionāta kalendārā, jo siltās ziemas dēļ janvārī paredzētais rallijs “Alūksne” tika pārcelts uz 21.-22. februāri.

Vasīlijs Grjazins sekojis Reiņa Nitiša piemēram un šosezon rallijkrosa mašīnu iemainījis pret rallija spēkratu. Pēdējos gadus Grjazins ar labiem panākumiem startēja pasaules rallijkrosa čempionāta RX2 klasē, pārstāvot Latviju “Sports Racing Technologies” komandu. Nikolaja Grjazina brālis jau agrāk startēja rallijā, tomēr 2015. gada vasarā piedzīvotās traumas ceļa satiksmes negadījumā lika uz ilgāku laiku aizmirst par sākotnējām ambīcijām un koncentrēties uz rehabilitāciju. Grjazins šogad startēs Krievijas rallija čempionātā, tomēr neizslēdz iespēju piedalīties arī kādā Latvijas čempionāta posmā. Vasīlijs brauks ”Thomas Beton Racing” komandā ar ”Škoda Fabia R5” automašīnu.