Divkārtējam Formula 1 čempionam Fernando Alonso nāksies meklēt citu variantu startam Indy500 sacīkstē, jo “Honda” kompānija ir uzlikusi veto viņa dalībai “Andretti Autosport” sastāvā.

“Honda” kompānijas ASV sacīkšu nodaļa “Honda Performance Development” prasīja atļauju mātes uzņēmumam Tokijā, lai varētu nolīgt Alonso, taču ir saņemta noraidoša atbilde, ziņo “Racer”.

Jāatgādina, ka Alonso Formula 1 čempionātā startēja ar “Honda” dzinējiem no 2015. līdz 2017.gadam “McLaren” komandas sastāvā un tolaik spānis publiski kritizēja japāņu kompānijas motorus, kas tajā attīstības fāzē bija ļoti neizturīgi un konkurēt nespējīgi. Savukārt pēdējos gados Alonso ir pievienojies “Honda” principiālajam sāncensim “Toyota” kompānijai, divreiz uzvarot Lemānas 24 stundu sacīkstē, kā arī pirms mēneša startējot Dakaras rallijreidā.

Tas nozīmē, ka Fernando Alonso, lai nodrošinātu vietu startam Indy500, būs jāmeklē iespējas kādā no “Chevrolet” dzinēju komandām. Iespējamie kandidāti ir “A.J Foyt”, “Carlin” un “Dale Coyne Racing” komandas. Teorētiski pastāv iespēja, ka Alonso vienosies ar “Arrow McLaren SP” IndyCar komandu par trešo mašīnu uz Indianapolisas slaveno sacīksti.

Turklāt šāds notikumu pavērsiens varētu ļaut Džeimsam Hinčklifam startēt Indy500, jo kanādietis ir atradis sponsoru (Genesys) šim posmam, taču nav apstiprinājis, kurā komandā startēs.