FIA bezceļu komisijas apbalvošanas ceremonijā pasniegtas balvas aizvadītās sezonas trim labākajiem pasaules rallijkrosa čempionāta braucējiem – Timijam Hansenam, Andreasam Bakerudam un Kevinam Hansenam, kā arī apbalvoti labākie Eiropas čempionāta braucēji un sportistu komandas. Tikmēr par patīkamu notikumu Latvijas līdzjutējiem kļuva brīdis, kad tika paziņots pasaules čempionāta vislabāk organizētais posms. Jau trešo reizi četru gadu laikā šis gods tika Neste World RX of Latvia, sīvā cīņā pārspējot Zviedrijas posmu. Kā zināms, finansējuma izmaiņu rezultātā Biķernieku trasē notiekošās sacensības no šī gada būs pazīstamas kā Neste World RX of Rīga.

Lai gan Biķernieku trasē pērn neredzējām Kevinu Abringu, kurš savos divos vienīgajos startos ar lietuviešu komandas “ES Motorsport” sagatavoto “Škoda Fabia” aizcīnījās līdz finālam un pamatīgi apgrūtināja dzīvi sezonas vadošajiem sportistiem, šāda iespēja tiks sniegta 2020. gadā, jo Abrings pievienojies strauji augošajai “GCK” komandai un ar “Renault Clio” piedalīsies Eiropas čempionātā. Pagaidām zināmi tikai trīs no Abringa gaidāmajiem konkurentiem – “JC Raceteknik” komandā brauks norvēģis Bens Filips Gundersens, viņa tautietis Sondre Evjens saglabājis vietu Johana Kristofersona komandā. Tāpat ar “Volkswagen Polo” čempionātā startēs Filips Germans.

Divkārtējais Formula 1 vicečempions Rubenss Barikello pieņēmis jaunu karjeras izaicinājumu un šosezon piedalīsies Argentīnas autošosejas čempion’tā Super TC2000. 47 gadus vecais Barikello tajā startēs ar “Toyota Corolla” mašīnu. Lai gan F1 karjera viņam noslēdzās 2011. gadā, savu karjeru Rubenss turpināja Brazīlijas salonautomobiļu čempionātā, 2014. gadā kļūdams par čempionu un iekļūstot labāko pieciniekā arī visās sezonās pēc titula izcīnīšanas. Barikello šogad plāno apvienot dalību abos čempionātos. Argentīnas Super TC2000 čempionātā šogad startēs vēl viens F1 pieredzi guvis brazīlietis Nelsons Pikē Jr., bet agrāk par čempioniem kļuvuši tādi braucēji kā Hosē Marija Lopess, Norberto Fontana un Nestors Žirolami.

23. februārī Ostinas trasē paredzētas FIA WEC čempionāta 6 stundu izturības sacīkstes. Diemžēl liela intriga prestižākajā un ātrākajā LMP1 klasē izpaliks. Sezonas sākumā tajā pieteicās tikai 5 ekipāžas, tomēr nu kļuvis zināms, ka “LNT” komanda atsaukusi savu dalību ar abām ekipāžām. Pagaidām nav saņemtas precīzākas ziņas, kādēļ “Ginetta” mašīnas trasē nebūs redzamas, kā arī tas, vai tās atgriezīsies apritē sezonas turpinājumā. Tas nozīmē, ka LMP1 klasē piedalīsies tikai 3 ekipāžas – abi “Toyota TS050” hibrīdi un “Rebellion R-13-Gibson”.