Mēs dzīvojam tehnoloģiju laikmetā. Lai gan visi publiskie pasākumi ir atcelti un arī aktivitātes motorsporta trasēs nav gaidāmas līdz vasarai, tas netraucē simulatoru sacīkšu straujajai augšupejai. Nu šai sfērai pamatīgi klāt ķersies arī F1 braucēji.

Vairāki čempionāti, tostarp NASCAR un Supercars jau apstiprināja, ka, gaidot sezonas atsākšanos, braucējiem būs iespēja sacensties simulatoru sacīkstēs. Nu tādu izdevību sniegs arī Formula 1 jaunajā Esports Virtual Grands Prix čempionātā.

Jaunizveidotajā čempionātā sacīkstes tiks aizvadītas uz F1 2019 spēles bāzes un tās notiks tajos pašos datumos, kad būtu jānotiek īstajām sacīkstēm. Tas nozīmē, ka pirmais posms Bahreinā risināsies jau šo svētdien. Starts paredzēts pl. 22:00 pēc Latvijas laika un tās būs iespējams tiešraidē vērot Formula 1 oficiālajā čempionāta “Youtube” kanālā.

Katrā posmā tiks aizvadīta puse no reālo sacīkšu apļiem. Tā kā Bahreinas Grand Prix braucēji aizvadītu 56 apļus, tad virtuālā Grand Prix finiša karogs tiks izkārts pēc 28 apļiem.

Vēl nav zināms, kuri Formula 1 braucēji, rezervisti un simulatoru zvaigznes piedalīsies šajās sacīkstēs, tomēr viņiem visiem būs nodrošinātas vienādas formulas ar identiskiem regulējumiem. Mašīnas bojājumus gūt nebūs tik viegli kā reālajā dzīvē, bet par ABS un saķeres kontroles izmantošanu katrs braucējs varēs izlemt patstāvīgi.

Tā kā Zandvortas un Hanoi trases pagājušā gada kalendārā nebija atrodamas, tad šo posmu vietā sacīkstes tiks aizvadītas citās trasēs. Nekādi punkti, kas ietu čempionāta oficiālajā ieskaitē, netiks piešķirti.