Luiss Hamiltons izmantojis sociālo tīklu palīdzību, lai dalītos informācijā par savu pieredzi vīrusa epidēmijas pārvarēšanas periodā pēc nonākšanas kontaktā ar slimniekiem.

Mēneša sākumā seškārtējais pasaules čempions pasākumā Londonā tikās ar aktieri Idrisu Elbu un Kanādas premjerministra Džastina Trudo sievu Sofiju, kuriem vēlāk tika konstatētas pozitīvas koronavīrusa slimības analīzes. Pagaidām Hamiltons neizrāda saslimšanas sindromus, tādēļ no pārbaudēm ir atteicies.

Sveiciens visiem! Es ceru, ka jūs esat pozitīvi, aizņemti un veseli. Parādījušās baumas par manu veselības stāvokli pēc tam, kad apemklēju pasākumu, kurā atradās divas personas, kurām vēlāk konstatēja koronavīrusu.

“Ir cilvēki, kuriem tie ir nepieciešami daudz vairāk kā man, jo neesmu novērojis nekādus simptomus.” / Luiss Hamiltons

Vēlos visus informēt, ka man viss ir kārtībā. Jūtos vesels un trenējos divas reizes dienā. Man nav nekādu simptomu un ir pagājušas 17 dienas kopš tikos ar Sofiju un Idrisu. Esmu sazinājies ar Idrisu un varu priecīgi paziņot, ka viņš jūtas labi.

Runājos ar savu ārstu un divreiz pārliecinājos, vai man vajag veikt pārbaudes. Taisnību sakot, pārbaužu skaits, ko dakteri var veikt ir ierobežots. Ir cilvēki, kuriem tie ir nepieciešami daudz vairāk kā man, jo neesmu novērojis nekādus simptomus. Pēdējās nedēļas laikā esmu izolējis sevi. Kopš pagājušās piektdienas, kad atcēla treniņbraucienus, ieturu distanci no cilvēkiem.

Svarīgākā lieta, ko cilvēki tagad var darīt, ir saglabāt pozitīvu domāšanu, iespēju robežās distancēt sevi no pārējiem cilvēkiem, pašizolēties, ja nepieciešams, kā arī regulāri mazgāt rokas ar ziepēm un ūdeni vismaz 20 sekundes. Paldies visiem par vēstulēm! Sūtu jums pozitivitāti un mīlestību. Turieties drošībā!