Lai saglābtu 2020. gada Formula 1 sezonu, kas pandēmijas dēļ šobrīd irst pa visām vīlēm, komandas apsver iespēju spert radikālus soļus, veicot izmaiņas gan sacīkšu nedēļas nogales norisē, gan ierastajos datumos.

Visu laiku aizvadam pārrunas. Kopā ar citiem komandu vadītājiem jūtu, ka šie ir ļoti nozīmīgi brīži. Attiecībā uz termiņiem, esam snieguši Čeisam Kerijam un FIA brīvību, lai pieņemtu jauno kalendāru šajos apstākļos,” norāda “Ferrari” komandas vadītājs Mattia Binotto.

Varbūt pāriesim uz divu dienu nedēļas nogalēm, pārceļot treniņbraucienus uz sestdienas rītu, lai atvieglotu loģistikas plūsmu, kad Grand Prix izcīņas seko ļoti ātri cita pēc citas. Pie tam šī brīža pauze ļauj papildināt kalendāru arī pagaidām brīvajā augustā.”

Vaicāts par iespējamību pabeigt sezonu 2021. gadā, Binotto norāda: “Šie ir gadījumi, kad mums kā komandām jātiecas uz maksimumu. Ja šāds solis ļaus aizvadīt pilnvērtīgāku 2020. gada čempionātu, nesākot jaunu sezonu līdz martam, tad šis ir reāls variants.”

Binotto arī piebilda, ka kopš atgriešanās no Austrālijas strādā attālināti, tomēr rūpnīcu nācās slēgt vēl pirms FIA paziņoja par priekšlaicīgu pārtraukumu. Abi “Ferrari” braucēji Šarls Leklerks un Sebastians Fetels atrodoties savās mājās un turpina regulāri trenēties.