Šobrīd Formula 1 īpašnieki “Liberty Media” aktīvi strādā pie jaunā ‘korona sezonas’ kalendāra izstrādes un trašu īpašnieki un posmu organizatori cīnās par iespēju iekļūt šajā kalendārā.

Ņemot vērā, ka skatītāji plānotajos posmos nebūs, “Liberty Media” plāno kompensēt organizatoriem izdevumus, taču realitātē aizkulisēs notiek aktīva tirgošanās. Arī posmu organizatori vēlas izmantot krīzi savā labā un piedāvā noorganizēt Grand Prix posmu šogad bez atlīdzības, pretim saņemot izdevīgākus noteikumus nākamajiem gadiem, kad Formula 1 plāno atgriezties ‘normālās’ sliedēs. Savukārt FOM izmanto šādus piedāvājumus, lai nosistu cenu citu posmu organizatoriem.

Šobrīd pirmie rindā uz ‘korona sezonas’ posmu organizēšanu stāv Austrija, Silverstona, Ungārija, Beļģija un, iespējams, Nīderlande. Par to vai atjaunotā Zandvortas trase būs šī gada kalendārā atkarīgs no RIVM jeb Nīderlandes veselības institūta lēmuma.

Tikmēr bijušais Formula 1 cars Bernijs Eklstons ir pārliecināts, ka F1 varētu noorganizēt astoņas sacīkstes bez problēmām.

“Vienīgā problēma varētu būt komandām un riepu kompānijai pamest Itāliju,” skaidroja Eklstons.

Tomēr F1 komandu vidū valda nostāja, ka ar astoņām sacīkstēm būs par maz, jo tadā gadījumā vienības cietīs finansu zaudējumus.