“Ferrari” komanda oficiāli apstiprinājusi, ka nākamgad tai nāksies meklēt jaunu braucēju uz Sebastiana Fetela vietu. Abu pušu sadarbības pārtraukšana esot kopīgs lēmums.

Šo lēmumu mēs pieņēmām kopā ar Sebastianu, jo abas puses uzskatīja, ka tas ir labākais variants nākotnei. Šis nebija viegls lēmums, apzinoties Sebastiana vērtību gan no braukšanas, gan cilvēciskās puses. Nav konkrēta iemesla, kas noveda pie šī lēmuma, ja neskaita, ka gan mēs, gan viņš juta, ka savu mērķu sasniegšanai nāksies doties atšķirīgos virzienos,” situāciju komentē “Ferrari” vadītājs Mattia Binotto.

Lai sasniegtu labākos iespējamos rezultātus, visām iesaistītajām pusēm ir jāstrādā perfektā harmonijā. Mēs ar komandu esam sapratuši, ka mums vairs nav iedvesma strādāt kopīgi pēc šīs sezonas. Finansiālie aspekti nespēlēja lomu kopīgā lēmuma pieņemšanā. Es par to nedomāju, kad jāpieņem šādi lēmumi,” stāsta Sebastians Fetels.

Pēdējo mēnešu notikumi likuši mums sakārtot savas dzīves prioritātes. Nākas izmantot savu radošumu, lai pielāgotos izmaiņām. Arī pats izmantošu laiku, lai pārskatītu savas prioritātes, pirms pieņemt lēmumu par savu nākotni. ‘Scuderia Ferrari’ ir īpaša vieta F1 čempionātā un ceru, ka tā tiks pie panākumiem, ko tā ir pelnījusi. Noslēgumā, vēlos pateikties visai “Ferrari” ģimenei un, galvenokārt, tifozi faniem visā pasaulē par sniegto atbalstu šo gadu gaitā. Mans pašreizējais mērķis ir noslēgt savu sadarbību ar “Ferrari”, cerot kopīgi sagaidīt vēl daudz patīkamus mirkļus papildus jau piedzīvotajiem.

Visu “Ferrari” darbinieku vārdā, vēlos pateikties Sebastianam par lielisku un profesionālu pieeju, kā arī cilvēciskām īpašībām, kuras viņš demonstrēja šo piecu gadu laikā, kuru laikā piedzīvojām daudz brīnišķīgu brīžu. Vēl neesam kopīgi tikuši pie titula, kas viņam būtu piektais, taču ticam, ka vēl daudz ko varam sasniegt šai netipiskajā 2020. gada sezonā,” noslēdz Binotto.