Pēc sešu sezonu sadarbības šī gada izskaņā četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels pametīs “Ferrari” komandu, ziņo ‘Motorsport-Total’ rīcībā esošā informācija.

Jau vēstījām, ka šopavasar itāļu vienība izteica jauna līguma piedāvājumu Fetelam par krietni mazāku algu, kā viņš saņēma līdz šim, taču Fetels piedāvājumu noraidīja. Nu kļuvis skaidrs, ka pārrunām pielikts punkts un “Ferrari” nāksies meklēt citu braucēju kā Šarla Leklēra komandas biedru 2021. gada sezonai.

Vēl nav zināms, vai tas nozīmētu Fetela F1 karjeras beigas, jo ir iespējama viņa pievienošanās “Renault” vai “McLaren” komandām, ja uz “Ferrari” pārcelsies attiecīgi Daniels Rikjardo vai Karloss Saincs.

“Red Bull” padomnieks Helmuts Marko norādīja, ka viņa pārstāvētā vienība nav gatava uz Fetela atgriešanos finansiālu apsvērumu dēļ. Fetels, kurš palīdzēja “Red Bull” triumfēt četras sezonas no 2010. līdz 2013. gadam, esot pārāk dārga prece, ņemot vērā, ka “Red Bull” jau ir viens liels līgums ar Maksu Verstapenu.

Fetels “Ferrari” sastāvā ir aizvadījis 101 posmu, kura laikā guvis 14 uzvaras, šai rādītājā ieņemot trešo vietu aiz Mihaēla Šūmaera (72 uzvaras ar “Ferrari”) un Nikija Laudas (15).