Vācu medijos ‘Auto Bild’ un ‘F1 Insider’ parādījusies informācija, ka “Mercedes” Formula 1 komandu un tās vadību pavisam drīz gaida ļoti nopietnas pārmaiņas.

Tiek ziņots, ka Toto Volfs pametīs panākumiem bagātās vienības vadītāja lomu vēl pirms jūlija sākumā gaidāmajām sezonas atklāšanas sacīkstēm Austrijā. Volfs pārņēma Norberta Hauga pienākumus “Mercedes” komandā 2013. gada sākumā un palīdzēja tai izcīnīt konstruktoru kausu sešas reizes pēc kārtas. Iepriekš minētie laikraksti nav publicējuši informāciju par to, kurš varētu kļūt par Volfa aizstājēju.

Volfam pieder 30% “Mercedes AMG Petronas” F1 komandas akciju, kamēr atlikušie 70% ir “Mercedes” mātes uzņēmuma “Daimler AG” īpašums. Paredzams, ka Volfs savu daļu kā akcionārs saglabās.

Kā viens no potenciālajiem scenārijiem tiek aprakstīta “Daimler AG” daļu pārdošana “Aston Martin” rūpnīcai, kur 25% akciju pieder kanādiešu miljardierim Lorencam Strolam, taču starp akcionāriem ir arī Toto Volfs, kamēr “Daimler AG” iegādātos “Aston Martin Lagonda Global Holdings” akciju. Citiem vārdiem sakot, “Daimler” būtu lielāka loma “Aston Martin” ielas auto ražošanā, kamēr Strols un Volfs varētu spodrināt “Aston Martin” vārdu autosacīkstēs.

Šonedēļ jau vēstījām, ka “Aston Martin” ir izdevies pārvilināt bijušo “Mercedes AMG” autosporta programmas vadītāju Tobiasu Mersu. Šis ir pirmais nopietnais indikators potenciālajam darījumam. Ja “Aston Martin” akcionāri pārņems “Mercedes” vienību, nav zināms, kas notiks ar “Racing Point” vienību, kas nākamsezon kļūs par “Aston Martin Racing”. Visticamāk, tā tiks pārdota, vai kļūs par B komandu, darbojoties pēc līdzīga modeļa kā “Red Bull” un “AlphaTauri” (agrāk pazīstama kā “Toro Rosso”).

Tāpat miglā tīta ir iesaistīto vienību braucēju nākotne. Hamiltona un Botasa līgumi ar “Mercedes” beidzas šī gada izskaņā, turklāt Botass jau tiek apskatīts kā viens no potenciālajiem kandidātiem uz Rikjardo vietu “Renault” vienībā. Tāpat parādījušās baumas, ka Sebastians Fetels varētu doties uz “Aston Martin”. Tas nozīmētu, ka komandai būtu jālauž līgums ar Serhio Peresu, kas ir spēkā līdz 2022. gada izskaņai, vai arī jāatbrīvo otra vieta, ko šobrīd ieņem Strola dēls Lenss.