Šī  gada beigās “KTM” braucējs Pols Espargaro pametīs savu komandu un pievienosies “Honda” rūpnīcas vienībai, kļūstot par seškārtējā MotoGP čempiona Marka Markesa komandas biedru, ziņo “motorsport.com”.

Espargaro ienāca MotoGP čempionātā 2014. gadā pēc triumfa Moto2 klasē. “Tech3” sastāvā ar “Yamaha” motociklu Pols sevi pierādīja kā ļoti stabilu braucēju un sezonu noslēdza 6. vietā. Viņam izdevās iekļūt labāko desmitniekā vēl divus gadus, pirms pievienošanās “KTM” komandai 2017. gadā. Pērn Espargaro guva 100 punktus un kopvērtējumā ieguva 11. vietu.

Labie rezultāti pie salīdzinoši ne paša ātrākā motocikla stūres padarīja Espargaro par vienu no kandidātiem uz vietu “Ducati” sastāvā, ja Andrea Doviciozo izlemtu pamest komandu, taču pēdējo nedēļu laikā viņa vārds visai bieži tika aprunāts saistībā ar vietu “Honda” sastāvā.

Tiek ziņots, ka līgums tiks parakstīts uz divām sezonām. Tas nozīmē, ka Espargaro ieņems Aleksa Markesa vietu, kurš “Honda” pievienojās šosezon un MotoGP klasē vēl nav aizvadījis nevienu sacīksti. Aleksa vecākajam brālim Markam ir spēkā ilgtermiņa līgums ar “Honda”.

Šī gada MotoGP sezonu paredzēts sākt 19. jūlijā Heresas trasē.