Latvijas Rallijkrosa čempionāta rīkotāji publicējuši atjaunoto 2020. gada čempionāta kalendāru, kurā pirmais posms ieplānots 4.-5. jūlijā – nu jau pēdējos gados ierastais Biķernieku Motorsporta festivāls Biķernieku rallijkrosa trasē.

Biķernieku Motorsporta festivāls būs ne tikai pirmais posms rallijkrosa sezonā, bet arī pirmais lielais šī gada notikums Biķernieku trasē, kurā atļauti būs arī skatītāji. Jāpiemin gan, ka sacensību pirmajā dienā skatītāji nebūs atļauti, jo 4. jūlijs ir Ebreju tautas genocīdu upuru piemiņas diena, un šī iemesla dēļ Rīgas dome neizsniedz rīkošanas atļaujas publiskiem pasākumiem – t.i. pasākumiem ar skatītājiem. Savukārt 5. jūlijā autosporta faniem būs ļauts vērot notikumus trasē no tribīnēm, tomēr vietu skaits A tribīnē būs ierobežots un sēdvietas būs numurētas, lai ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus sakarā ar Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanu. Biķernieku Motorsporta festivāla ietvaros norisināsies arī NEZ Baltijas Rallijkrosa čempionāta un Lietuvas Rallijkrosa čempionāti posmi.

Latvijas Rallijkrosa čempionāta galvenais rīkotājs Jānis Bergs stāsta: “Ar prieku vēlos paziņot, ka jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies Latvijas Rallijkrosa sacensību sezona. Pēc nelielas aizķeršanās, esam gatavi pavadīt elpu aizraujošu un nervus kutinošu jubilejas sezonu. Šogad tiksimies četros sacensību posmos, tepat pie mums un ciemosimies arī kaimiņos Lietuvā. Atzīmē kalendārā, ka jau 4. un 5. jūlijā ir jādodas uz Biķernieku trasi, jo sezonu atklāsim Biķernieku Motorsporta festivālā, kur sagaidīsim gan pašmāju sportistus, gan kaimiņus no dažādiem Ziemeļeiropas reģioniem!Uz pasākumu aicinām ne tikai sportistus, bet 5. jūlijā arī īstenus autosporta fanus, jo pasākums gaidāms gana aizraujošs arī līdzjutēju acīm.”

Otrais čempionāta posms norisināsies Baronu autotrasē Jēkabpilī 26. jūlijā, 15. augustā ieplānots posms Vilkiču trasē Lietuvā, savukārt sezonas noslēgums paredzēts 5.-6. septembrī, Mūsas autotrasē Bauskā.

Latvijas Rallijkrosa čempionāta kalendārs
Latvijas Rallijkrosa čempionāta kalendārs
Baltijas Rallijkrosa čempionāta kalendārs
Baltijas Rallijkrosa čempionāta kalendārs