Formula 1 personāls devies uz Silverstonu, kur šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīta Lielbritānijas Grand Prix izcīņa. Kā jau pēdējā laikā ierasts, visas iesaistītās personas regulāri veic Covid-19 testus, lai pārliecinātos par izvairīšanos no inficēšanās. Serhio Peresam šīs pārbaudes var liegt dalību sacīkstēs.

“Racing Point” braucēja Serhio Peresa analīzes izrādījās šaubīgas. Šobrīd gan vēl nav apstirpināts, ka meksikāņu braucējs būtu inficējies, tomēr viņš uzsācis pašizolāciju, kā rezultātā izlaidīs visus ar medijiem un reklāmām saistītus pasākumus, kas paredzēti pirms treniņbraucieniem.

Peresam pavisam drīz tiks veikts otrais tests, pēc kura vajadzētu kļut skaidram, vai viņš ir saķēris vīrusu, ar kuru pasaulē konstatēti jau vairāk kā 17 miljoni saslimšanas gadījumi.

Tā kā “Racing Point” un “Mercedes” komandas ‘dalās’ savos rezerves braucējos, tad paredzams, ka par Peresa potenciālo aizvietotāju kļūs viņa tautietis Estebans Gutjeress vai Stofels Vandūrns. Beļģu braucējs gan uzsācis gatavošanos Formula E sezonas noslēgumam, tādēļ, visticamāk, priekšroka vajadzības gadījumā tiktu dota Gutjeresam.

Pagājušajā nedēļā Peress sūdzējās par sliktu veselību, kā rezultātā trasē nespēja nodemonstrēt pašu labāko sniegumu, piekāpjoties pat komandas biedram Lansam Strolam.

Līdz šim Formula 1 un atbalsta klašu iesaistītajām personām veikti vairāk kā 15 tūkstoši testu un pozitīvas analīzes līdz šim konstatētas tikai divām personām Ungārijā, kas nebija klāt uz sezonas atklāšanu Austrijā.