‘Mercedes’ kvalifikācijā atkal ir tīrā vadībā, Luiss Hamiltons pārspēj savu komandas biedru Valtteri Botasu vien par 0,059 sekundēm. Tuvākais konkurents vācu ražotājam ir Verstapens, kurš atpaliek par vairāk kā 0,6 sekundēm.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā visus pārsteidza Kimi Raikonens – soms nodrošinājis augstāko komandas starta pozīciju šogad tiekot uz otro kvalifkācijas kārtu. Džordžam Raselam gan neizdevusies kvalifikācija šoreiz, ‘Williams’ braucējs pirmo reizi pēdējās piecās sacīkstēs netiek uz otro kārtu. Tikmēr ‘Racing Point’, kuri treniņos neizskatījās ātri salīdzinājumā ar citiem, pirmajā kvalifikācijas kārtā pat sacentās ar ‘Mercedes’ vienību par augstākajām pozīcijām.

Sebastianam Fetelam turpinās viņa neveiksmju dienas, ‘Ferrari’ pilots pat ar jaunu šasiju nespēja izkļūt no otrās kārtas, kļūstot par pirmo itāļu komandas braucēju kopš 2006. gada, kurš Spānijas Grand Prix sāks zemāk par desmito pozīciju.

Lando Noriss turpina pārsteigt savā otrajā sezonā, brits ir vienīgais braucējs bez Hamiltona, Botasa un Verstapena, kurš iekļuvis pēdējā kvalifikācijas kārtā šosezon.

Pjērs Gazlī parādīja iespaidīgu sniegumu ar ‘Alpha Tauri’ finišējot piektais otrajā kvalifikācijas kārtā, taču pēdējā kārtā nokrita uz desmito pozīciju, no kurienes arī sāks sacīksti.

Luiss Hamiltons savukārt lauzis vēlvienu rekordu, kļūstot par pirmo Formula 1 brauceju ar 150 pirmo starta rindu startiem.

Kvalifikācija – Spānijas Grand PrixImage