Pamatīgu drāmu šodien Spa trasē sagādāja jaunekļi, kuri Formula 2 sacensībās cīnās par iespēju tikt pamanītiem no F1 komandu puses. Īpaši asa šoreiz izvērtās cīņa par uzvaru.

Pirmajā starta rindā šoreiz stājās “Red Bull” protežē Juki Cunoda un Ņikita Mazepins, kurš iepriekš pildījis “Force India” testpilota lomu. Startā Cunoda noturēja vadību, kamēr Mazepins vairākus apļus cīnījās ar Nobuharu Macušitu. Mazepinam izdevās nostiprināties otrajā pozīcijā, taču Cunoda bija pārliecinošs līderis.

Mazepins boksos devās pirmais, taču boksu celiņa pamešana nerit;eja gludi un krievu braucējs nonāca tiesnešu redzeslokā, kuri nolēma šī incidenta izmeklēšanu atstāt pēc sacīkstēm. Pēc lēna pitstopa Cunoda trasē atgriezās aiz Mazepina un nolēma negaidīt tiesnešu lēmumu, bet tikt garām krievu pilotam trasē.

Pēc vairākiem apņēmīgiem centieniem Cunodas labākā izdevība pavērās priekšpēdējā aplī. Kemmela taisnē abas mašīnas atradās blakus viena otrai. Cunoda centās pa ārmalu iegūt līderpozīciju ‘Les Combes’ pagriezienā, taču Mazepins viņam neatstāja vietu un Cunodam nācās izbraukt pa drošības joslu.

Mazepins šķērsoja finiša līniju pirmajā vietā, taču jau goda aplī kļuva skaidrs, ka viņa manevrs sodīts ar 5 sekunžu sodu. Uzvara nonāca Cunodas rokās. Japānis, izkāpis no mašīnas, devās pie savas komandas, taču viņam gandrīz trāpīja 2. vietas izkārtne, ko Mazepins, veicot agresīvu parkošanās manevru, pagrūda uz priekšu.

Arī šis incidents nonāca tiesnešu redzeslokā un pavisam drīz kļūs zināms, vai Mazepins nezaudēs vēl kādu pozīciju. Ja situācija paliks nemainīga, Miks Šūmahers saglabās trešo vietu, kamēr sezonas pirmās puses spīdekļi Švarcmans un Ailots šoreiz palika tikai 5. un 10. vietā, bet uzreiz aiz punktiem savā F2 debijā palika Juri Vips, startējot no pēdējās vietas pēc tehniskām problēmām kvalifikācijā.

Kopvērtējumā pēc Beļģijas pirmā brauciena vadību saglabā Ailots (122 punkti). Viņam seko Švarcmans (115), Cunoda (111) un Šūmahers (94).