Leģendārā Mihaela Šūmahera dēls Miks šodien Moncas trasē izcīnīja savu pirmo Formula 2 uzvaru šosezon. Pēc panākuma vācietis izteicis nopietnu pieteikumu cīņā par šīs sezonas čempiona titulu.

Šūmahers savu ātrumu demonstrēja jau kvalifikācijā, taču tajā tika pieļauta kļūda un Šūmahers piedzīvoja avāriju, līdz ar to sacīkstes “Prema” braucējam bija jāsāk no septītās pozīcijas.

Startā Šūmahers bija satriecošs, apdzenot piecus konkurentus. Pirmajā līkumā 21 gadu vecais Šūmahers iebrauca otrajā pozīcijā aiz Kaluma Ailota. Sacīkšu pirmajā pusē Šūmaheram neizdevās noķert Ailotu, taču britu braucējs noslāpa boksos un pazaudēja ļoti daudz laika. Pēc pitstopa Ailots trasē atgriezās priekšpēdējā pozīcijā. Tas ļāva Šūmaheram izcīnīt dominējošu uzvaru.

Vācietim aizmugurē ļoti aizraujošā cīņā par otro vietu iesaistījās Kristians Lundgārds, Luka Giotto un Juki Cunoda. Vienubrīd visi trīs pat centās iebraukt līkumā blakus viens otram. Brīnumainā kārtā avārijas nesekoja, lai gan Giotto nācās izbraukt cauri drošības joslai. Mājinieks prata atgūties un, pēdējos apļos tiekot garām Lundgārdam, Giotto izcīnīja otro vietu.

Ailots prata atgūties līdz sestajai vietai, kamēr čempionāta līderis Roberts Švarcmans no 15. starta pozīcijas prata aizcīnīties līdz devītajai vietai. Čempionāta kopvērtējumā Švarcamanam un Ailotam šobrīd ir 134 punkti, Šūmaheram 131 punkts, bet ceturtajā vietā esošajam Cunodam – 123 punkti.

Šūmahers kļuva par desmito uzvarētāju šogad notikušajās 15 sacīkstēs. Šī bija otrā uzvara viņa F2 karjerā. Pirmo Miks guva pērn Hungaroringā. Viņš ir arī vienīgais braucējs, kurš šogad 7 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Grafiks: FIA