“Mercedes” braucējs Luiss Hamiltons, neraugoties uz saspringto otro kvalifikācijas kārtu, izcīnījis uzvaru Krievijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā. Savukārt viņam blakus rīt uz starta stāsies Makss Verstapens.

Pirmajā kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja Valteri Botass, par aptuveni 0,3 sekundēm pārspējot savu komandas biedru Hamiltonu, bet aiz strīpas iekļūšanai otrajā kārtā palika Romēns Grožāns, Antonio Džiovinaci, Kevins Magnusens, kā arī Nikolass Latifi un Kimi Raikonens.

Otrajā kvalifikācijā risinājās krietni interesantāki notikumi. Ātrākā laika īpašnieks bija Daniels Rikardo, bet viņam sekoja Botass. Tikmēr Hamiltonam ilgi nebija izdevies uzstādīt apļa laiku, un brīdī, kad brits beidzot tuvojās finiša līnijai lidojošajā aplī, avarēja “Ferrari” pilots Sebastians Fetels un tika izkārti sarkanie karogi. Gala rezultātā pēc restarta Hamiltons par mata tiesu paspēja doties vēl vienā lidojošajā aplī, tajā tomēr uzrādot ceturto laiku un iekļūstot cīņā par pirmā desmitnieka pozīcijām. Izšķirošajā kārtā neiekļuva Šarls Leklerks, Daņila Kvjats, Lenss Strolls, Džordžs Rasels un jau pieminētais Fetels.

Izšķirošajās 10 minūtēs Hamiltons vairs lieki nekavējās un ar pirmo mēģinājumu uzstādīja pārliecinoši ātrāko laiku, par 0,7 sekundēm apsteidzot Botasu. Savukārt otrajā mēģinājumā Hamiltonam izdevās savu laiku vēl uzlabot, tiekot arī pie Soču trases rekorda. Lai arī Botasa otrā vieta izskatījās salīdzinoši droša, tomēr pēdējās sekundēs to atņēma “Red Bull” pilots Verstapens, uzrādot par 0,563s lēnāku laiku kā Hamiltonam. Trešo vietu gala rezultātos ieņēma Botass, savukārt ceturtais palika Serhio Peress, ātrākajam laikam zaudējot jau virs sekundes. No trešās starta rindas rīt sacīksti uzsāks Daniels Rikardo un Karloss Saincs.

Sacīkste Soču Olimpiskajā ciematā izveidotajā trasē rīt startēs neierasti agri – plkst. 14.10 pēc Latvijas laika.

Krievijas GP – kvalifikācija