Pārstāvis no Formula 1 vadošās “Mercedes AMG F1” komandas inficējies ar Covid-19 vīrusu pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā Eifela Grand Prix izcīņas. Vienība nav atklājusi sīkākas detaļas, kurš tās pārstāvis saķēris vīrusu, taču skaidrs, ka viņam (vai viņai) posmu nāksies izlaist. Kopumā Formula 1 čempionātā šosezon veikti gandrīz 50 tūkstoši testi, no kuriem 26 izrādījušies pozitīvi, taču komandu pārstāvju analīzes visiem bijušas negatīvas kopš Lielbritānijas GP, kad pozitīvs tests tika veikts “Racing Point” braucējam Serhio Peresam.


Kimi Raikonens, kurš šajā nedēļas nogalē kļūs par visu laiku pieredzējušāko F1 pilotu, atklājis, ka viņš vēl nav parakstījis līgumu uz nākamo gadu, Tai pat laikā somu pilots uzsver, ka te vairs neatrastos, ja vairs neizbaudītu sacīkstes, kaut gan labāki rezultāti komandas izpildījumā noteikti uzlabotu situāciju. Raikonens atzina, ka vēl nav pieņēmis gala lēmumu un pieļauj iespēju startēt F1 čempionātā arī 2021. gadā.


Šajā nedēļas nogalē Luisam Hamiltonam ir iespēja atkārtot Mihaelam Šūmaheram piederošo uzvaru rekordu, taču trīskārtējā čempiona Džekija Stjuarta skatījumā visu laiku labākais braucējs ir Huans Manuels Fanhio. Stjuarts norāda, ka tolaik kalendārs bija ievērojami īsāks un braucēji nepiedalās citos čempionātos. Stjuarts paslavēja Hamiltonu par lēmumu pievienoties “Mercedes” komandai un uzsvēra, ka Luiss tikpat kā brauc bez kļūdām, taču liels nopelns viņa triumfiem meklējams “Mercedes” dominancē, kamēr Fanhio komandas mainīja teju katru gadu un allaž prata savu mašīnu padarīt par ātrāko.