Septiņkārtējam pasaules čempionam Luisam Hamiltonam pēc pirmssezonas testiem ir pārliecība, ka pagājušās sezonas tuvākie konkurenti “Red Bull” kļuvuši spēcīgāki, kas liek gaidīt aizraujošu cīņu par titulu.

Šogad viņi būs citāds ‘zvērs’, jo es uzskatu, ka braucēju virknējums ir spēcīgs un arī mašīna ir ļoti laba. Redzot viņus uzvaram pēdējā sacīkstē, var tikai pieņemt, ka viņi būs turpat, ja ne pat priekšā sezonas pirmajā posmā. Šī būs gara un lieliska cīņa visa gada garumā,” savos iespaidos par “Red Bull” dalās Hamiltons.

Kamēr “Red Bull” pēdējā testu dienā izdevās uzrādīt labāko rezultātu gan priekšpusdienā, gan pēcpusdienā, “Mercedes” galā tik gludi neklājās – pārnesumkārbas problēmas izjauca pirmo dienu, bet arī turpinājumā bija manāms, ka mašīnas izsvarojums nav perfekts, liekot braucējiem vairākkārt cīnīties ar aizmugures ‘sanešanu’. Desmit komandu konkurencē “Mercedes” veica vismazāko distanci.

Es netērēju laiku raizējoties. Tas tikai atsvešina no risinājuma rašanas. Smagi strādājam un koncentrējamies uz to, lai īsajā testu periodā būtu pēc iespējas efektīvāki. Manuprāt, ja viss nerit gludi, tas nemaz nav slikti, vai drīzāk labi, ka tas notiek tagad, nevis sacīkšu laikā. Šis ir lielisks brīdis, lai mēs atrastu dažādas problēmas, tādēļ pieņemu tās.

Manuprāt, visi vienkārši noliec galvu. Nevienu tas nesadusmo. Esam komanda, kas izcīnījusi vairākus čempionu titulus. Zinām, kā saņemties un koncentrēties uz vajadzīgā darba paveikšanu. Protams, ir iespaidīgi redzēt citu komandu ātrumu. “Red Bull” izskatās īpaši spēcīgi. Ir patīkami redzēt arī “McLaren” un “Renault” spēku. Esmu sajūsmā, jo tas nozīmē, ka mums ies jautri.”

Ja Hamiltonam tomēr izdosies pieveikt “Red Bull” un kļūt par čempionu arī šogad, viņš ierakstīs savu vārdu vēstures lapās kā pirmais astoņkārtējais F1 čempions.