Makss Verstapens pirmoreiz karjerā izcīnījis uzvaru Monako Grand Prix izcīņā, posmā nepiedaloties pole position ieguvējam Šarlam Leklēram, kamēr Valteri Botass izstājās no otrās pozīcijas.

Drāma Monako sākās vēl pirms sacīkšu starta – pole position ieguvējs Šarls Leklērs pusass defekta dēļ pēc kvalifikācijā piedzīvotās avārijas pat nevarēja tikt līdz iesildīšanās aplim un nestartēja savā mājas posmā.

Visi pārējie braucēji pakāpās par vienu pozīciju. Startā izmaiņas līderu galā nenotika – Verstapens, Botass un Saincs saglabāja vietas labāko trijniekā. Līdz boksu apmeklējumiem lielas izmaiņas nenotika.

Kā pirmais no vadošā desmitnieka boksos devās Luiss Hamiltons. Taktika neattaisnojās – Hamiltons ne tikai palika aiz Gazlī, bet arī zaudēja pozīciju Fetelam, kurš pēc sava pitstopa aizvadīja aizraujošu cīņu ar “AlphaTauri” braucēju, tiekot viņam garām. Tikmēr Peress, veicot savu pitstopu sešus apļus pēc Hamiltona, aizsteidzās garām visai šai trijotnei.

Otram “Mercedes” braucējam Valteri Botasam klājās vēl bēdīgāk – mehāniķiem neizdevās noskrūvēt viņa priekšējo labo riteni un somu pilotam nācās izstāties. Šāda notikumu attīstība ļāva Verstapenam nosargāt vadību, Saincam pakāpties uz otro vietu, Norisam iekļūt trijniekā, bet Peress tika līdz pat ceturtajai pozīcijai.

Pēdējos apļos galvenā intriga virmoja ap cīņu par trešo pozīciju. Serhio Peress noķēra Lando Norisu. Apdzīšana Monako trasē ir teju neiespējama un Noriss saglabāja trešo vietu. Tikmēr Luiss Hamiltons saņēma papildus punktu par ātrāko apli pēc papildus pitstopa, kas viņam ļāva saglabāt septīto vietu.

Līdz ar uzvaru Verstapens pārņēmis vadību arī čempionāta kopvērtējumā. Līdz atbildes triecienam Hamiltonam būs jāgaida 2 nedēļas – Azerbaidžānas Grand Prix notiks 6. jūnijā.