Luiss Hamiltons ir nolēmis pagarināt savu sadarbību ar Mercedes komandu un Austrijas GP laikā noslēdzis jaunu divu gadu līgumu, paziņoja vācu komanda.

Pasaules čempionam Luisam Hamiltonam bija viena gada līgums uz šo sezonu un baumas par viņa nākotni un iespējamo komandas biedru aizvien pastiprinājās. Tomēr šogad Toto Volfs un Luiss Hamiltons ir nolēmuši nevilkt garumā ar lēmumu un vienojušies vēl pirms Formula 1 vasaras brīvdienām.

Jaunais līgums nozīmē, ka Luiss Hamiltons 2023.gada izskaņā būs pavadījis Mercedes komandā jau 11 sezonas. Līdz šim brits sešus no saviem septiņiem tituliem izcīnījis tieši Braklejā bāzētā komandā.

Grūti noticēt, ka jau aizvadīti deviņi gadi šajā sezonā un esmu sajūsmā, ka turpināšu startēt vēl divus gadus,” paziņoja Hamiltons. “Man jāpateicas visiem Mercedes talantīgajiem darbiniekiem par smago darbu.”

Tagad Mercedes komandai ir jāizlemj, kurš būs Luisa Hamiltona komandas biedrs turpmākos divus gadu, jo arī Valteri Botasa līgums beidzas šī gada izskaņā. Pašam somu pilotam ir skaidrs, ka viņam steidzami jāuzlabo sniegums, ja viņš vēlas nopietnus trumpjus sarunās par nākamā gada līgumu.

Otrs Mercedes variants ir juniors Džordžs Rasels, kuram arī šogad beidzas līgums ar Williams vienību.

Nevar aizmirst, ka pats Hamiltons nav slēpis, ka vēlētos turpināt strādāt kopā ar Valteri Botasu: “Mēs esam labi sadarbojušies vairāku gadu garumā. Valteri, kopumā vērtējot, ir bijis mans labākais komandas biedrs. Kad es saku “labākais komandas biedrs”, es nedomāju tikai sniegumu trasē. Runa ir par komandas morāli un kā sadarbojas abi komandas biedri.”