Ar Latvijas rallijkrosa čempionāta un NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta pirmajiem posmiem Biķernieku trasē, Rīgā, šajā nedēļas nogalē tiks uzsākta vietējo rallijkrosa sacensību sezona.

Pirmajā dienā, 10. jūlijā, Biķerniekos norisināsies Latvijas čempionāta ieskaites sacensības. Dienas garumā tiks aizvadītas 3 kvalifikācijas kārtas Super 1600, Touring Car, Lada RX, BMW 3000, Super 2000 un Supercar klasēs, kā arī 650cc kroskartu un Xtreme kroskartu klasēs, pēc kurām sekos pusfinālu un finālu braucieni.

Otrajā dienā plānots NEZ Baltijas čempionāta starts un arī Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms – tajā uz starta braucēji stāsies Xtreme kroskartu, Junior 1000, Super 1600, Touring Car, Super 2000 un pilnpiedziņas klasēs. Arī Baltijas čempionāta ieskaitē paredzētas 3 kvalifikācijas kārtas, pusfināli un fināli.

Edija Oša Škoda Fabia Supercar, Foto: Edgars Beļakovs
Edija Oša Škoda Fabia Supercar, Foto: Edgars Beļakovs

Jāpiemin, ka uz šo posmu pieteikušies ir rekordliels dalībnieku skaits – pirmajā dienā uz starta stāties plāno 82 sportisti, bet otrajā 54 dalībnieki. Dalībnieku sastāvā redzami būs vairāki ļoti pieredzējuši autosportisti. Xtreme kroskartu klasē uz starta stāsies World RX čempionātā startējušais Reinis Nitišs, bet BMW 3000 klasē Latvijas čempionātā startēs pieredzējušais Ivo Traubergs.

Sacensību galvenais organizators Jānis Bergs pirms nedēļas nogales stāsta: “Atlikušas vien dažas dienas līdz atklāsim rallijkrosa sezonu Latvijā, visi esam gatavi, ir pagājis ilgs laiks. Priecājamies par aktivitāti dalībnieku pieteikumos, Latvijas čempionātā esam lauzuši rekordu, uz starta redzēsim teju 80 rallijkrosa braucējus. Sportistu rindas pildās, klašu sastāvi iespaidīgi, divās dienās cīņas trīs čempionātu ieskaitēs, dalībnieki no dažādām Eiropas valstīm, asas izjūtas gan pašiem sportistiem, gan līdzjutējiem!”

Kas svarīgi, šīs sacensības apmeklēt varēs jebkurš autosporta līdzjutējs – ieeja atļauta ne tikai ar vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātiem, bet arī negatīva Covid-19 eksprestesta rezultātu, kuru bezmaksas būs iespējams veikt pie ieejas sacensību norises vietā. Biļetes uz sacensībām pieejamas šeit!

Sacensību programma: