Valteri Botass ir kļuvis par galveno kandidātu uz vietu “Alfa Romeo” komandā, ja somam neizdosies palikt “Mercedes” vienībā uz 2022.gada sezonu.

“Mercedes” komanda plāno vasaras brīvlaikā izlemt par to vai nākamā gadā Luisa Hamiltona komandas biedrs būs Valteri Botass vai tomēr Džordžs Rasels. Vienības vadība uzsver, ka pagaidām lēmums nav pieņemts un arī Botass joprojām cenšas pierādīt savu noderību komandai.

Tomēr, ja Toto Volfs izlems par labu Raselam, Botass jau ir paziņojis, ka ļoti vēlas palikt Formula 1 čempionātā un neplāno doties uz citām sacīkšu kategorijām. Iepriekš tika runāts par somu pilota iespējamo atgriešanos “Williams” vienībā, tomēr šobrīd Botass ir kļuvis par vadošo kandidātu uz “Alfa Romeo” komandu, kur pilota vietu varētu atbrīvot cits soms Kimi Raikonens.

Botass komandai ienestu ne tikai ātrumu un pieredzi, bet arī celtu tās prestižu, jo ir vairākkārtējs Grand Prix uzvarētājs pēdējos gados. “Alfa Romeo” komanda jau esot neoficiāli mēģinājusi noskaidrot Botasa pieejamību uz 2022.gadu.

“Kā vienmēr Formulā 1 – viss sākas ar vadošajām komandām,” pazīnoja komandas boss Frederiks Vasūrs. “Mēs pagaidīsim, kad pilotus nosauks “Mercedes” un “Red Bull” komandas un tad skatīsimies kā attīstās pilotu tirgus.”