Formula 1 nopietni apdomā iespēju jau novembrī rīkot Grand Prix sacīkstes Katarā, nomainot atcelto Austrālijas posmu. Šāds variants tiek izskatīts, lai saglabātu sezonu pēc iespējas garāku.

Pavisam nesen F1 kalendārs piedzīvoja vēl vienu triecienu, kad tika atcelts Japānas Grand Prix. Sacīkstes Suzukā kļuva par piekto posmu, kurp F1 šogad nedosies, pievienojoties Šanhajai, Monreālai, Singapūrai un Melburnai. Līdzīgi kā pērn, organizatori izskata iespēju šos posmus aizvietot ar trasēm, kur ikdienā F1 sacensības nenotiek. Šobrīd kandidātu saraksta galvgalī ir Lozailas trase Katarā.

F1 Katarā varētu viesoties 21.novembrī, kad bija ieplānots pārceltais Austrālijas posms. Šis būtu loģisks risinājums no ģeogrāfiskā aspekta, jo pēc tam notiks vēl divas Tuvo Austrumu sacīkstes Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos. Ja Kataras GP norise tiks apstiprināta, F1 ir lieliskas izredzes izpildīt sākotnējo plānu, kas paredzēja 23 sacīkstes sezonā.

Lozailas trasei jau ir piešķirta FIA pirmā gradācija, kas ir nepieciešama Grand Prix rīkošanai. Kopš 2004. gada tur risinās MotoGP posms, bet 2009. gadā trase tika izmantota F1 atbalsta kategorijas GP2 Āzijas čempionāta posma rīkošanai. Trase ir aprīkota ar mākslīgā apgaismojuma iespējām, līdz ar to posmu iespējams rīkot arī tumšajās diennakts stundās. F1 Katarā līdz šim vēl nav aizvadījuši sacīkstes.

Šobrīd vēl eksistē vairākas neskaidrības ap šīs sezonas kalendāra tālākajiem izbraucieniem uz Ziemeļameriku un Brazīliju. Ostinas trasei varētu uzticēt divu posmu rīkošanu, taču bažas rada pēdējās dienās strauji augošais Covid-19 pacientu skaits Teksasas štatā.