Makss Verstapens izcīna “pole position” Beļģijas GP kvalifikācijā leģendārajā Spā Frankoršāmas trasē, kā vienīgais pārspējot neticamu sniegumu uzrādošo Džordžu Raselu no “Williams”.

Neprognozējamo laikapstākļu dēļ kvalifikācijas pirmā sesija tika atlikta par vairāk nekā desmit minūtēm. Slapjajā trasē tikai “Williams” riskēja uzreiz izbraukt ar zaļajām pārejas tipa riepām. Risks atmaksājās un gan Rasels, gan Latifi uzreiz attapās vairākas sekundes priekšā visiem pārējiem. Žūstošā trasē piemēram sekoja arī pārējās komandas un sesijas labāko laiku uzstādīja Lando Noriss no “McLaren” vienības. No tālākas cīņas izstājās abi “Haas” piloti, abi “Alfa Romeo” piloti un Juki Cunoda no “Alpha Tauri”.

Otrajā kvalifikācijā trases apstākļi jau bija daudz stabilāki. Jau atkal ātrāko laiku uzstādīja Noriss priekšā abiem “Mercedes” pilotiem, kuriem tikai pēdējā brīdī izdevās uzstādīt konkurētspējīgus apļus. Kvalifikācija beidzās Leklēram, Latifi, Saincam, Alonso un Strolam, kurš rīt pēc piecu pozīciju soda startēs no beigām. Jau atkal pēdējā kvalifikācijā iekļuva Džordžs Rasels.

Džordžs Rasels Beģijas GP
Džordžs Rasels

Trešā un pēdējā sesija sākās ar ievērojamu lietu un komandas bija spiestas pāriet uz zilajām slapjā laika riepām. Vairāki braucēji izteicās par pārāk daudz ūdens trasē un jau pirmajā aplī iespaidīgu avāriju “Eau Rouge” līkumā piedzīvoja viens no kvalifikācijas favorītiem Lando Noriss! Sesija tika apturēta, taču pēc ilgāka laika lietus pārstāja līt un kvalifikācija varēja atsākties. Sākumā latiņu uzstādīja “Mercedes” komanda, taču izšķirošajā aplī par kārtējo pārsteigumu parūpējās Rasels, uzstādot ātrāko sektoru pēc ātrākā sektora un ierindojoties tobrīd pirmajā pozīcijā. Sīvā cīņā Rasela laiku pārspēt neizdzevās pat Luisam Hamiltonam, bet pieklājīgu pārsvaru izveidot izdevās skatītāju favorītam Maksam Verstapenam, kurš pārspēja Raselu par trīs sekundes desmitdaļām un rīt startēs no pirmās starta vietas. Otrajā rindā startēs Hamiltons un Daniels Rikjardo, aiz viņiem Ungārijā diskvalificētais Sebastians Fetels. Atgādinām, ka Valteri Botasam būs piecu starta vietu sods un soms startēs no 13. starta pozīcijas.

Rezultāti
Rezultāti