Formula 1 spēkrati piektdienas rītā atgriezās Zandvūrtas trasē pirmo reizi, kopš 1985. gada, kad noritēja pēdejais Nīderlandes Grand Prix. Hamiltons ar Verstapenu ātrākie pirmajos treniņos, taču tiem cieši seko abas ‘Ferrari’ vienības, ar Karlosu Sainsu priekšgalā.

‘Red Bull’ un ‘Mercedes’ komandas mainījās ar ātrākajiem apļiem sesijas iesākumā, līdz vadību pārņēma Lando Noriss ar savu ‘McLaren’. Braucēji un komandas gan cerēja uz ilgāku braukšanu, taču sesija tika apstādināt uz vairāk kā pusstundu ‘Aston Martin’ dzinēja kļūmes dēļ. Sebastiana Fetela vadītā formula tika piespiedu kārtā apstādināta trases pirmā līkuma malā, kur arī pats pilots iesaistījās dzēšanas darbos.

Hamiltona komandas biedrs Botass finišēja piektais, kuram sekoja abas ‘Alpine’ formulas. Antonio Džiovinaci astotais, Lanss Strols devītais. Labāko desmitnieku noslēdza Pjērs Gazlī ar ‘Alpha Tauri’.

Otrie treniņi komandām un braucējiem būs īpaši saspringti, lai iepazītu jauno trasi un saprastu spēkratu stiprās un vājās puses uz tās, pirms sestdienas kvalifikācijas.

Nīderlandes Grand Prix – pirmie treniņiImage