Formula 1 ASV GP izcīņas kvalifikācija noslēgusies ar čempionāta kopvērtējuma līdera Maksa Verstapena uzvaru, nodrošinot sev pirmo starta pozīciju rītdienas sacīkstei. Aiz Verstapena pirmajā trijniekā palika arī Luiss Hamiltons un Serhio Peress.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā labāko laiku uzrādīt spēja Šarls Leklerks savukārt, tālakajā cīņā par pole position neiekļuva Lenss Strolls, Nikolā Latifi, “Alfa Romeo” pilots Kimi Raikonens, kurš šeit Ostinā tika pie uzvaras pirms 3 gadiem, kā arī abi “Haas” braucēji Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins.

Otrajā kvalifikācijā jau savukārt ātrākais bija Verstapens, aiz kura ierindojās Hamiltons un Lando Noriss. Savukārt labāko desmitniekā iekļūt nespēja Estebans Okons, Sebastians Fetels, Džordžs Rasels, Antonio Džiovinaci un Fernando Alonso, kuram gan sacīkste būs jāstartē no beigām pēc jaudas agregāta nomaiņas.

Izšķirošajās 12 minūtēs pēc pirmā mēģinājuma pirmo pozīciju ieņēma Peress, kurš vien par 0,019 sekundēm pārspēja Verstapenu, savukārt aiz “Red Bull” braucējiem sekoja abi “Mercedes” piloti Valteri Botass un Hamiltons. Ar savu otro apli sākotnēji Hamiltons pacēlās uz vadošo pozīciju, tomēr Verstapens pēdējo apli veica nevainojami, par 0,20 sekundēm pārspējot britu. Otro starta rindu ASV GP sacīkstei nodrošināja Peress un Botass, savukārt no piektās un sestās pozīcijas rīt startēs attiecīgi abi “Ferrari” braucēji Leklerks un Karloss Saincs, bet vēl tālāk aizmugurē seko abi “McLaren” un abi “Alpha Tauri” piloti.

ASV GP sacīkstes starta laiks rīt paredzēts 22.00 pēc Latvijas laika.

ASV GP – kvalifikācija