5. un 6. februārī Pite Havsbadā notiekošajās Race of Champions sacensībās uz Baltijas jūras ledus Vācijas komandu pārstāvēs tās vienīgie Formula 1 braucēji Miks Šūmahers un Sebastians Fetels.

Race of Champions ir ikgadējas sacīkstes, kurā pulcējas ātrākie sacīkšu braucēji no dažādiem čempionātiem, spēkojoties pasākumam speciāli izveidotā trasē. Vēsturiski šīs sacensības tika paredzētas rallija meistariem, taču kopš 2001. gada tajā ienākuši dažādu klašu pārstāvji. Dalībnieki sacenšas gan individuālā ieskaitē, gan nāciju kausā.

Dažādu apstākļu dēļ 2020. un 2021. gadā sacensības netika aizvadītas. Vāciju pārstāvēs tie paši braucēji, kas pagājušoreiz – četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels, kā arī Eiropas F3 un Formula 2 čempions Miks Šūmahers, kurš šosezon pirmo gadu piedalās Formula 1 čempionātā “Haas” komandas sastāvā.

Individuālajā ieskaitē Sebastians Fetels 2015. gadā kļuva par pirmo un pagaidām vienīgo vācieti, kurš uzvarējis šajās sacensībās. Tikmēr nāciju kausā Vācijai klājies krietni labāk. Fetels un Mika tēvs Mihaels Šūmahers triumfējuši 6 reizes. 2017. gadā Maiami Sebs kļuva par nāciju čempionu vienatnē. Viņa komandas biedrs Paskāls Verleins piedzīvoja avāriju un guva traumas, bet aizvietotāju atrast bija par vēlu.

Dalību Race of Champions apstiprinājis arī Šūmahera tēva galvenais sāncensis Mika Hakinens, “Mercedes” F1 komandas braucējs Valteri Botass, rallija zvaigznes Peters Solbergs un viņa dēls Olivers, dažādās kategorijās panākumus guvušie Sebastjēns Lēbs un Matiass Ekstroms, kā arī NASCAR leģenda Džimmijs Džonsons un autosporta triku meistars Traviss Pastrana.