F1 pirmā Saūda Arābijas GP trešie treniņi Džidā noslēdzās ar Maksu Verstapenu rezultātu tabulas galvgalī. Viņa tuvākais sekotājs pēc piedzīvojumiem bagātas sesijas bija otrs titula kandidāts Luiss Hamiltons.

Jau sesijas sākumā Džidā par drāmu parūpējās F1 leģenda Luiss Hamiltons. Septiņkārtējais pasaules čempions uzrādīja ātrāko apļa laiku, taču pirmajā pagriezienā sabloķēja savas “Mercedes” formulas riteņus un nonāca drošības joslā. Laimīgā kārtā, šī ir viena no retajām vietām Džidā, kur barjera nav pie pašas trases malas, līdz ar to treniņi nebija jāaptur un Hamiltona mašīna palika neskārta.

Braucēji mocījās ar mīkstāko riepu uzsildīšanu atbilstošajā temperatūrā. “Mercedes” braucēji pirmo pusstundu pat izmantoja vienīgo pieejamo cietā sastāva “Pirelli” komplektu. Hamiltons uzrādīja ļoti konkurētspējīgu apli, tomēr Verstapens ar mīkstā sastāva komplektu veica krietni labāku pirmo sektoru un bija desmitdaļu sekundes ātrāks visa apļa garumā.

Arī turpinājumā Hamiltonam nebija garlaicīgi. Nesadalījis trasi ar aizmugurē esošajiem ātrākiem braucējiem, viņš divos nesaistītos incidentos lika drošības joslu izmantot Pjēram Gazlī un Ņikitam Mazepinam.

Pēdējās minūtēs Verstapens spēja kāpināt tempu un palielināt pārsvaru pret Hamiltonu. Otrs “Red Bull” braucējs Serhio Peress sasniedza trešo labāko rezultātu, bet fantastisku tempu demonstrēja “AlphaTauri” jaunekļi Cunoda un Gazlī, noslēdzot Top 5 pēdējos F1 treniņos Džidā. Valteri Botass šoreiz palika sestais priekšā abiem “Ferrari” pārstāvjiem. Šarla Leklēra mašīnu izdevās salabot pēc vakar piedzīvotās avārijas.

Saūda Arābijas GP trešie treniņi