Arī nākamsezon, visticamāk, autosporta mīļotāji varēs klātienē baudīt FIA pasaules rallijkrosa čempionātu Biķernieku trasē, jo Rīgas posms galvaspilsētā iekļauts nākamā gada provizoriskajā kalendārā kā dubultposms.

Rīgas posms pirmoreiz pasaules čempionātā parādījās 2016. gadā, tolaik vēl zem nosaukuma “Neste World RX of Latvia”, taču, mainoties finansējuma nodrošinātājiem, šogad lieliskas cīņas bija vērojamas “Ferratum World RX of Rīga“. Sacensības visus šos gadus rīkojuši “RA Events”. Tieši posms Latvijā bieži atzīts pat vienu no vislabāk organizētajām sacensībām sezonā.

Pēc provizoriskā plāna sezona sastāvēs no 12 posmiem septiņās dažādās trasēs. Līdz pirmajam posmam būs jāpaciešas diezgan ilgi. Tas no 2. līdz 3. jūlijam risināsies Holjesā. Vasaras mēnešos gaidāmas arī sacensības Nirburgringā un dubultposms Hellā.

Rīgas dubultposms, saglabājis savu vietu vasaras un rudens miņā. 2022. gadā sacensības plānots aizvadīt 3. un 4. septembrī (sestdienā un svētdienā). Pēc viesošanās Latvijā sezona būs tieši pusē.

Noslēdzošie 3 dubultposmi ieplānoti Montalegrē, Spā un Keiptaunā. Sezonas pēdējā posma datums vēl tiks precizēts.

Rīgā gaidāmas sacensības arī Eiropas čempionātā Euro RX1 ieskaitē, kur šogad Biķernieku trasē uzvarēja Jānis Baumanis. Šī klase piesaistīs konservatīvākos un tradicionālu autosporta paražu piekritējus, jo Supercar automašīnas būs aprīkotas ar iekšdedzes dzinēju, kamēr pasaules čempionātā nākamsezon notiks pāreja uz elektromotoriem.

2022. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta provizoriskais kalendārs 

Grafiks: FIA World Rallycross