“Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners paliks savā amatā vismaz līdz 2026. gada sezonas izskaņai. Abas puses ir vienojušās par sadarbības turpinājumu pēc ļoti sekmīga gada, kurā tituls pirmoreiz kopš 2013. gada tika “Red Bull” braucējam.

Kristians Horners ir visilgāk amatā esošais F1 komandas vadītājs, nonākot pie “Red Bull” stūres jau 2005. gadā, kad enerģijas dzērienu ražošanas uzņēmums pārņēma “Jaguar” komandu. 34 gadu vecumā Horners kļuva par tobrīd jaunāko F1 komandas vadītaju.

Gadu gaitā Hornera vadībā komandas budžets pieauga, turklāt tehniskajam departamentam pievienojās Adrians Ņūvijs. Tika izveidota ļoti sekmīga un pārdomāta jauno braucēju akadēmija, kas palīdzēja no iekšējiem resursiem līdz uzvarām aizvest Danielu Rikjardo, kamēr Sebastians Fetels un Makss Verstapens atveda komandai piecus braucēju čempionāta titulus.

Viens no nākamajiem nopietnajiem izacinājumiem, ar kuru “Red Bull” vadītāja amatā saskarsies Kristians Horners ir līguma pārrunas ar šī gada čempionu Maksu Verstapenu. Pēc titula izcīnīšanas viņš emociju iespaidā paziņoja, ka vēlās braukt šai komandā vēl 10-15 gadus. Verstapena līgums beidzas 2023. gada izskaņā un padokā būs daudzi tīkotāji, kas vēlēsies Maksu piesaistīt savā nometnē.

Kristians ir komandas vadītājs. Viņš ir publiskā seja, kamēr es atrodos fonā. Mēs labi koordinējam lietas un vadām komandu un tās darbiniekus pareizajā virzienā. Politiskos jautājumos parasti esam vienoti. Ticu, ka mūsu panākumi pierāda, ka rīkojamies pareizi,” savu un Hornera lomu komandā skaidro Helmuts Marko.

Sākumā “Red Bull” īpašnieks Dītrihs Matešics teica: “Kas tas par Kristianu?” Tobrīd Kristianam nebija pieredze Formula 1, taču es viņu zināju no Formula 3000 un citām junioru kategorijām, kā arī zināju par viņa ambīcijām un spējām. Tagad tās ir attīstījušās līdz kam lieliskam. Viņš ir harizmātisks komandas vadītājs. Starpcitu, pārrunas par kontrakta pagarināšanu līdz 2026. gadam sākās vēl pirms Verstapena titula. Visā komandā vadošajos amatos vēlamies stabilitāti. Tā nepieciešama tuvākajos gados ar jauniem dzinēju un šasijas noteikumiem. Mums jābūt gataviem ar solīdu komandu.

Jāpiebilst, ka Marko izteikumi par stabilitāti vadībā nav tikai tukši vārdi, jo otrs pieredzējušākais komandas vadītājs aiz Hornera ir Francs Tosts, kura pārziņā ir “Red Bull” junioru vienība, kas šobrīd startē zem “AlphaTauri” zīmola. Tosts šo amatu ieņēma 2006. gadā, kad tika pārpirkta “Minardi” vienība.