Dakaras rallija otrajā ātrumposmā labāko rezultātu pie “Prodrive” stūres sasniedza WRC leģenda Sebastjēns Lēbs. Vadību kopējā ieskaitē saglabā Nasīrs Al-Atija ar “Toyota”.

338 kilometrus garo Dakaras rallija ātrumposmu no Hailas līdz Kajsumai Lēbs veica 3 stundās un 25 minūtēs, savu tuvāko sekotāju Al-Atiju pieveicot par nepilnām trīsarpus minūtēm. Šis bija Lēba pirmais uzvarētais ātrumposms Dakaras rallijreidā kopš 2019. gada. Tas francūzim ļāvis samazināt Al-Atijas pārsvaru kopējā ieskaitē līdz 9 minūtēm un 16 sekundēm.

Trešo un ceturto labāko rezultātu sasniedza “Audi” pārstāvji Karloss Saincs un Stefans Petransels, tomēr abi saskārās ar nopietnām problēmām jau pašā rallijreida sākumā un kopējā ieskaitē atrodas ārpus Top 25, tāpat kā viņu komandas biedrs Matiass Ekstroms.

Cīņa par trešo vietu kopējā ieskaitē šobrīd ir ļoti saspringta. Šobrīd šo pozīciju ieņem Lusio Alvarezs ar “Toyota”, no priekšā esošā Lēba atpaliekot pusstundu. Tikmēr Alvareza pieci tuvākie sekotāji iekļāvušies 8 minūšu robežās. Starp viņiem arī krievs Vladimirs Vasiļjevs ar “BMW M5”, kura stūrmanis Oļegs Uperenko startē ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu licenci.

Ekipāža ar vienīgo latvieti Didzi Zariņu, kurš ir stūrmanis lietuvietim Antanam Juknevičium, šodien sasniedza 36. labāko rezultātu, tomēr vakar piedzīvotie priekšējā reduktora bojājumi summā ļauj atrasties tikai 65. vietā.

Krietni spraigāka šobrīd situācija vērojama motociklu ieskaitē. Žoans Barreda ar “Honda” uzvarēja ātrumposmu, tomēr kopējā ieskaitē vadību pārņēma 2017. gada uzvarētājs Sems Sanderlands ar “GasGas”. Viņš izmantoja līdzšinējā līera Daniela Sandersa nomaldīšanos. Navigācijas kļūme lika Sandersam atkrist uz trešo pozīciju. Tehnisku ķibeļu dēļ ātrumposma finišu neizdevās sasniegt MotoGP aprindās pazīstamajam Danilo Petruči.

Rītdien dalībniekus gaida mazliet mierīgāka diena. 255 kilometru ātrumposms būs pats īsākais līdz rallijreida pēdējai dienai. Uzvarētāji tiks noskaidroti 14. janvārī Džidas pilsētā.