Danilo Petruči ir iegājis vēsturē, kā pirmais MotoGP braucējis, kas uzvarējis Dakaras rallijreida ātrumposmā. Auto ieskaitē Lēbs deldē Al-Atijas pārsvaru.

Moto ieskaitē tikai divas sekundes aiz Petruči finišēja Ross Brančs. Turklāt, kā izrādījās vēlāk, Petruči jau pašā ātrumposma sākumā bija piedzīvojis sadursmi ar kamieli un kritis. Kopējā ieskaitē ar 2 minūšu un 29 sekunžu pārsvaru pirmajā vietā atrodas Sems Sanderlands ar GasGas, bet viņa tuvākais sekotājs ir austrietis Matians Valkners ar KTM.

Auto ieskaitē drāma Audi nometnē – jau vakar Stefanam Petranselam nācās palikt tuksnesī, jo francūzis upurēja savas mašīnas amortizatoru komandas biedram Karlosam Saincam, kurš savu bija salauzis. Līdz ar to cīņa par uzvaru kopvērtējumā tagad izvēršas starp Naseru Al-Atiju un Sebastianu Lēbu.

Piektajā ātrumposmā Lēbs finišēja otrais, kamēr pārsteidzošu uzvaru, neskatoties uz daudzām problēmām izcīnīja Henks Lategans, kamēr Al-Atija finišēja tikai 7.vietā – nepilnas 5 minūtes aiz līdera.

Kopējā ieskaitē tagad Al-Atijas pārsvars pār Lēbu samazinājies līdz 35 minūtēm, bet pats Dakaras rallijreids tuvojas viduspunktam.