Otro reizi šogad Sebastjēns Lēbs ticis pie ātrumposma uzvaras Dakarā. Svētdien notikušajā 402 kilometru ātrumposmā francūzis sasniedza ātrāko rezultātu un sadeldēja līdera Nasīra Al-Atijas pārsvaru summā līdz 45 minūtēm.

Sebastjēns Lēbs un Fabians Lurkvīns ar “Prodrive” svētdien Dakarā ātrumposmā pavadīja 3 stundas 9 minūtes, par 5 minūtēm pieveicot rallijreida līderi Al-Atiju. Par viņu ciešākajiem sekotājiem šoreiz kļuva “Audi” pārstāvji Karloss Saincs un Stefans Petransels, kuri zaudējuši cerības uz labu rezultātu kopējā ieskaitē.

Tehniskas problēmas šoreiz dārgi maksāja vienam no spilgtākajiem braucējiem Žinjēlam de Vilēram. Dienvidāfrikānis dienas laikā pazaudēja stundu un kopvērtējumā atkrita uz astoto pozīciju aiz Vladimira Vasiļjeva un Latviju pārstāvošā Oļega Uparenko ekipāžas. Jāpiebilst, ka pirms pāris dienām de Vilēram izdevās pārliecināt tiesnešus par 5 stundu soda nepiemērošanu pēc uztriekšanās motociklistam.

Labākais Baltijas braucējs kopējā ieskaitē ir lietuvietis Vaidotas Žala. Pēc finiša sasniegšanas 17. pozīcijā, viņš gan izkritis no labāko desmitnieka, tomēr priekšā esošais Martins Prokops ir tikai pusstundas attālumā. Žalas tautietis Antanas Juknevičius ar stūrmani Didzi Zariņu šodien sasniedza 40. labāko rezultātu.

Pamatīgas pārmaiņas šoreiz bija vērojamas motociklu ieskaitē. Pēc kritiena viens no līdzšinējiem līderiem Daniels Sanderss savainoja kreiso roku un izstājās no rallijreida. Par jauno līderi kļuvis Adriens van Beverens. Viņš iekrājis 5 minūšu handikapu pār sekotāju grupu, kurai priekšgalā ir Matiass Valkners un pagājušā gada uzvarētājs Kevins Benavidess. Pēc nomaldīšanās Sems Sanderlands atkāpies uz ceturto vietu.

Gaidāmā nedēļā aizraujošas cīņas gaidāmas arī smago automašīnu ieskaitē, kur pārliecinoši dominē “KAMAZ”. Divu pēdējo gadu uzvarētāju cīņā Eduards Nikolajevs uz pusi samazinājis Dmitrija Sotņikova pārsvaru. Sotņikovam joprojām ir 5 minūšu priekšrocības.

Dakaras rallijreida rezultāti visās ieskaitēs