Paskāls Verleins kļuvis par pirmo Formula E braucēju, kurš elektroformulu čempionātā ticis pie uzvaras, startējot ar “Porsche” sagatavotu automašīnu. Pavērsieniem bagātās sacīkstēs Mehiko viņam izdevās pārvērst pole position uzvarā, kamēr komandas biedrs Andrē Loterers finišēja cieši aizmugurē otrajā vietā.

“Porsche” ātrumu Formula E veterāni Verleins un Loterers apliecināja jau kvalifikācijā, ielaužoties labāko trijniekā. Starp viņiem otro starta pozīciju ieguva kopvērtējuma līderis Eduardo Mortara no “Venturi” komandas.

Lai gan sacensību startā Verleins spēja nosargāt vadību, Mortara viņam mina uz papēžiem un nebija ilgi jāgaida līdz Eduardo pārņēma vadību. Līdzīgi kā iepriekšējos posmos, radās bažas par “Porsche” braucēju spējām sacīkšu režīmā, kas regulāri bijis viņu ‘Ahileja papēdis’.

No aizmugures sāka glūnēt “Techeetah” duets ar bijušajiem čempioniem. Apstrādājuši Lotereru, Verņē un da Kosta metās uzbrukumā arī Verleina otrajai pozīcijai. Žana Ērika Verņē manevrs bija veiksmīgs, kamēr Antonio Fēlikss da Kosta aizķēra Verleina formulas aizmuguri, aizlaužot daļu no sava priekšējā antispārna. Kamēr tas atdalījās no mašīnas, da Kosta atkrita uz sesto vietu vēl aiz Loterera un Frinsa.

Mortara diktēja tempu ilgāku laiku, taču viņš par to samaksāja dārgi. Sacīkšu otrajā pusē viņam bija atlikusi mazāk enerģija kā konkurentiem aizmugurē. Verleins atguva otro pozīciju, arī Loterers izmantoja manevru, lai pasprauktos garām Verņē, kurš zaudējis ritmu mirkli vēlāk piekāpās arī Frinsam. Nebija vairs ilgi jāgaida līdz Verleins nomedīja Mortaru un atguva pirmo pozīciju.

Sacīkšu izskaņā enerģijas taupības režīmā braucošais Mortara nonāca arī aiz Loterera un Frinsa. “Porsche” apņēmīgi soļoja pretim dubultuzvarai. Lai gan Loterers vairākkārt izskatījās ātrāks, komanda nolēma neriskēt ar komandas biedru savstarpējo cīņu.

Sacensību garums Formula E čempionātā ir 45 minūtes + 1 aplis. Verleins apli šķērsoja sekundi pirms hronometra atskaites beigām. “Porsche” mašīnās bija pietiekami daudz enerģijas diviem atlikušajiem apļiem, kamēr vairāki pirmā desmita braucēji bija izrēķinājuši, ka sacīkstes būs apli īsākas. Tā, piemēram, Makss Ginters ar “Nissan” pēdējā aplī pakāpās no 16. uz 10. vietu. Tikmēr Olivers Roulands un Mičs Evanss zaudēja drošus punktus.

Aiz “Porsche” pārstāvjiem trešo un ceturto vietu ieguva “Techeetah” braucēji Verņē un da Kosta, bet Mortara finiša līniju šķērsoja tikai piektais. Pirmā posma varoņu “Mercedes” temps šoreiz bija ļoti zems un vienu mirkli šķita, ka ‘sudraba bultas’ paliks bešā. Nikam de Vrīsam pēdējos divos apļos izdevās pakāpties no 12. uz 6. vietu, bet Stofels Vandurns šoreiz punktus neguva.

Pēc satriecošas nedēļas nogales abi ātrākie braucēji Paskāls Verleins un Andrē Loterers tagad dala trešo vietu kopvērtējumā ar 30 punktiem. Viņiem priekšā ir tikai Eduardo Mortara ar 43 punktiem un pagājušās sezonas čempions Niks de Vrīss, kuram jāatspēlē piecu punktu deficīts.

Tagad Formula E kalendārā gaidāma nepilnus divus mēnešus gara pauze, ko 9. un 10. aprīlī noslēgs Romas ePrix.

Mehiko ePrix rezultāti