Bijušais “Mercedes” pilots Valteri Botass uzskata, ka viņa vietā pieņemtais Džordžs Rasels komandā spēs iejusties bez problēmām. Tajā pašā laikā somu pilots ir pārliecināts, ka pārspēt Lūisu Hamiltonu nebūs jaunā talanta spēkos.

Botass piecus gadus bija Hamiltona komandas biedrs, 11 sacīkstēs spēja uzvarēt, taču kopumā palika pārinieka ēnā, ne reizi nespējot būt augstāk par viņu sezonas kopvērtējumā. Savulaik Botass čempionvienībā ienāca pēc piecām “Williams” sastāvā pavadītām sezonām, un arī Rasels gājis līdzīgu ceļu. Britam šāda iespēja pavērusies pēc jau pēc trim gadiem, kas pavadīti “Wiliams”.

“Es neredzu nevienu, kas tuvākajā nākotnē ar vienādu mašīnu varētu pārspēt Hamiltonu,” intervijā “SunSport” sacīja Botass. “Džodžs komandā iejutīsies labi, jo viņš jau vairākus gadus ir kopā ar “Mercedes”. Tomēr pārspēt Lūisu nav viegli. Esmu to pieredzējis.”

Botass skaidro iemeslu, kādēļ Hamiltons ir tik spēcīgs konkurents: “Iemesls ir viņa snieguma stabilitāte. Katram pilotam forma nedaudz mainās, ir kāpumi, ir kritumi, bet viņa snieguma pamats ir vienkārši ļoti augstā līmenī. Pat tad, kad viņam ir sliktās sacīkšu dienas, tās nav nemaz tik sliktas. Sezonas gaitā viņam ir liela stabilitāte. Vēl viena panākumu atslēga Lūisam ir spēja pielāgoties dažādiem apstākļiem. Viņš prot reaģēt uz pārmaiņām, lai runa būtu par regulējumiem vai jebko citu. Viņam arī ir labas prasmes strādāt ar riepām. Un tas viss apvienojumā ar talantu.”

Lai gan visbiežāk Botass palika Hamiltona panākumu ēnā, dažkārt viņam tomēr izdevās komandas biedru uzveikt. Sportists atzīst, ka jūtas lepns par to.

“Viņš iegulda darbu, ko citi cilvēki neredz, tāpēc viņu ir grūti pārspēt,” saka Botass. “Es varu lepoties, ka sev labā dienā esmu viņu pārspējis. Tomēr mana stabilitāte nav bijusi tāda, lai pārspētu viņu visā sezonā.”