Lūiss Hamiltons ir pārliecināts, ka viņa pārstāvētā “Mercedes” komanda arī šosezon spēs nodrošināt viņam iespēju cīnīties par titulu. Tāpat brits prāto, ka cīņā par uzvarām varētu iesaistīties “Ferrari”.

“Ferrari” pērn bija viena no tām komandām, kas samērā ātri lielāko uzmanību sāka veltīt 2022. gada modeļa izstrādei. Hamiltons ar nepacietību gaida, ko šī vienība spēs parādīt.

“Jāatceras, ka “Ferrari” pagājušajā gadā ne tik daudz attīstīja aktuālo modeli, bet visas pūles veltīja šī gada mašīnai,” viņš saka. “Vai tas nozīmē, ka viņi savā attīstībā ir par vairākiem mēnešiem priekšā? Jāpagaida un tad jau redzēsim.”

Lai gan tehnisko noteikumu izmaiņas var nest krietnas pārmaiņas komandu spēku samēros, Hamiltons ir pārliecināts par “Mercedes” spējām.

“Kāpēc gan lai es šaubītos?” viņš saka. “Mēs esam uzvarējuši [Konstruktoru kausā] astoņas sezonas pēc kārtas. Kāpēc man būtu jāšaubās?”

Žurnālista uzkurināts par apgalvojumu, ka “Mercedes” varētu būt izvēlējusies nepareizu attīstības ceļu, sportists sacīja: “Mana komanda nepieļauj kļūdas. Protams, risks vienmēr pastāv, bet mēs nekļūdāmies. Mūsu rūpnīcā strādā ļoti inteliģenti cilvēki, un es viņiem simtprocentīgi uzticos. Lai kāds arī nebūtu sākums, labs vai slikts, mēs tam tiksim pāri. Mums vienmēr ir lielisks attīstības plāns un darbaspēks.”

F1 testu pirmajā dienā “Mercedes” bija trešā ātrākā komanda, Džordžam Raselam uzrādot ceturto, bet Hamiltonam – piekto rezultātu.