2021. gada Formula 2 čempiona nākotne joprojām ir neskaidra. Lai gan “Alpine” komanda izplatīja paziņojumu par Oskara Piastri piesaisti nākamajai sezonai, pats braucējs nemaz neplāno sēsties pie tumši zilās formulas stūres.

Sekojot “Alpine” komandas gaidītajam, taču īpatnējajam paziņojumam par to, ka nākamsezon Fernando Alonso vietu ieņems Oskars Piastri, pats sportists savos sociālajos tīklos izplatījis atšķirīgu paziņojumu, norādot, ka līgums nav parakstīts.

Esmu uzzinājis, ka “Alpine” komanda bez manas piekrišanas ir izplatījusi preses relīzi, šai pēcpusdienā apstiprinot, ka es nākamsezon braukšu tās sastāvā. Tā nav patiesība. Man nav parakstīts līgums ar “Alpine” uz 2023. gadu un nākamsezon nebraukšu tās sastāvā,” norāda Piastri.

Pēc radušās situācijas noprotams, ka “Alpine” un Piastri savstarpējās attiecības cietušas pēc abu pušu līguma interpretācijas. Maz ticams, ka tiks rasts kopsaucējs, lai risinātu radušās domstarpības.

Visticamāk, Piastri pievienosies “Alpine” šīs sezonas galvenajiem konkurentiem “McLaren”. Ja tā izrādīsies taisnība, Danielam Rikjardo nāksies meklēt jaunu komandu (vai citu čempionātu), kamēr “Alpine” komanda būs zaudējusi savu pamatsastāva braucēju un rezervistu divu dienu laikā. Rikjardo pievienojās “McLaren” pērn, pametot tieši Enstonā bāzēto vienību, kas tolaik startēja zem “Renault” zīmola.

21 gadu vecais Oskars Piastri ir dzimis Melburnā 2001. gada 6. aprīlī, mēnesi pēc Fernando Alonso F1 debijas šai pašā pilsētā. F1 vēl nekad nav fiksēts gadījums, kad kāds no aktīviem braucējiem būtu debitējis pirms konkurenta dzimšanas.