Foto: Renault GP“Renault” komanda ir beidzot oficiāli paziņojusi, ka šķīrusi ceļus ar Niku Haidfeldu un līdz pat sezonas beigām Vitālija Petrova komandas biedrs būs Bruno Senna.

Haidfelds tika atlaists no “Renault” komandas pirms Beļģijas GP izcīņas, lai gan viņa līgums vēl nebija oficiāli anulēts. Vācu pilots draudēja ar tiesu darbiem, lai atgūtu savu pozīciju vienībā, tomēr šobrīd “Renault” vienība ir panākusi mierizlīgumu ar vācu pilotu.

“Protams, esmu vīlies, ka pametu “Lotus Renault GP” komandu jau sezonas vidū,” paziņoja Haidfelds. “Es domāju, ka joprojām būtu devis vienībai lielu ieguldījumu attīstībā. Tomēr man bija jāpaskatās uz situāciju no komandas viedokļa un tagad es koncentrēšos uz saviem nākotnes plāniem. Visiem saviem draugiem, ko ieguvu Enstonā, novēlu izdevušos sezonu. Viena lieta ir pilnīgi skaidra – es pavisam drīz būšu atpakaļ sacīkstēs pašā augstākajā līmenī.”

Tikmēr komandas boss Ēriks Bujlē paziņoja, ka pateicas Haidfeldam par ieguldīto darbu un jo īpaši izcīnīto goda pjedestālu Malaizijā. Paralēli francūzis apstiprināja, ka Bruno Senna paliks komandā līdz pat sezonas beigām. Interesanti, ka “Renault” nav minējuši iespēju, ka ierindā varētu šogad vēl atgriezties arī Roberts Kubica, kurš turpina atveseļoties un vēl septembrī sēdīsies Formula 1 simulatorā.

Plašā intervijā žurnālam “Autosport” Ēriks Buljē atzina, ka Haidfelds nomainīts ar Sennu nevis snieguma uzlabošanas dēļ, bet gan kopējā komandas gara stiprināšanai un noskaņojuma pacelšanai. Rezultātus tam varēja redzēt jau sestdien pēc kvalifikācijas Spa trasē, kad Bruno Senna izcīnīja septīto starta vietu un komanda viņu boksos sagaidīja ar milzīgām ovācijām, kas pēc aculiecinieku stāstītā krietni pārspēja ovācijas pēc Haidfelda izcīnītās 3.vietas Malaizijas GP.

1 KOMENTĀRS