Niko Rosbergs aizvadīto posmu ziņā ir noķēris savu tēvu Keke Rosbergu. Bet Niko vēl nav sav līmenis “Angry Birds” spēlē.

Monako GP Niko Rosbergs aizvadīja savu 114. GP posmu un tas ir tieši tik pat, cik visas savas karjeras laikā ir aizvadījis viņa tēvs Keke (īstā vārdā Keijo Ēriks) Rosbergs. Jāpiebilst, ka Keke Formulā 1 startēja no 1978.gada līdz 1986.gadam un pārstāvēja tādas komandas kā “Theodore”, “Wolf”, ATS, “Fitipaldi”, “Williams” un “McLaren”. 1982.gadā “Williams” sastāvā Keke kļuva par pasaules čempionu. Keke Rosbergs kopā ir ņēmis dalību 128 posmos, tomēr tikai 114 no tiem reāli izgājis uz starta.

Savukārt Niko Rosbergs, kas pēc tautības ir vācietis, lai gan karjeras sākumā pārstāvēja Somiju, Formulā 1 debitēja 2006.gadā un ir pārstāvējis tikai divas komandas: “Williams” un “Mercedes”.


Niko Rosbergs Keke Rosbergs
Uzvaras 1 5
2.vietas 2 8
3.vietas 4 4
4.vietas 4 11
5.vietas 12 9
6.vietas 12 1
7.vietas 12 1
8.vietas 8 4
9.vietas 7 5
10.vietas 7 4
Pirmās starta pozīcijas 1 5
Pirmās starta rindas 3 10
Ātrākie apļi 2 3

Ar šo statistiku pilnīgi nesaistītā sakarā uzdūros interesantai detaļai – arī Keke Rosbergs ir ticis pie sava līmeņa “Angry Birds” populārajā aplikācijā. “Angry Birds” (pareizāk būtu teikt somu kompānija “Rovio Enterteiment”) šobrīd F1 atbalsta abus spomu pilotus Kimi Raikonenu un Heiki Kovalainenu un turklāt šī sadarbība realizēsies arī plašākā mērogā – tiks izdotas īpašas spēles versijas ar abu pilotu līdzdalību.

Tostarp Keke jau ir ticis pie sava līmeņa oriģinālajā spēles versijā. Attēlos var skaidri saskatīt galvenā spēles līmeņa personāža līdzību ar Rosbergu viņa slavas laikos un acīgākie pamanīs, ka spēles izkārtojumā viņš sēž sacīkšu mašīnā. Būs laikam vēlreiz jāizspēlē šis līmenis.

1 KOMENTĀRS

  1. izcila statistika – Niko pilnīgi sagrāvis Fāterīti 6to un 7to vietu ziņā !!! tad jau Dēmons Hills, ne šāds ne tāds pilots būdams, paveicis daudz iespaidīgāku darbu, Vilnēvus gan lūdzu nevajadzētu mērīt