FBRAGP1 čempionāts pārcēlies uz vienu no senākajām trasēm F1 kalendārā – Interlagosu, kur sacīkstes ar nelieliem pārtraukumiem norisinās jau kopš 1973. gada. Tieši šeit savus titulus ir izcīnījuši tādi braucēji kā Luiss Hamiltons, Kimi Raikonens, Fernando Alonso un Sebastians Fetels, pēdējiem diviem tas pat izdevies divreiz.

Tomēr uzvarēt Dienvidamerikā trīskārtējam pasaules čempionam Hamiltonam vēl nav izdevies. Viņš ir gatavs šo tradīciju lauzt, neraugoties uz visām šīs nedēļas likstām. Pagājušogad uzvaru izcīnīja Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs, taču mājniekam Felipem Masam izdevās uzkāpt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Tikmēr Fernando Alonso izceļas ar ļoti īpatnēju statistiku – “McLaren” braucējs labāko trijniekā Sanpaulu ticis astoņas reizes, bet neviena no tām nav bijusi uzvara.

32 sacīkšu laikā pole position ieguvēji izcīnījuši tikai 12 uzvaras. Tikpat panākumi arī braucējiem, kas startējuši no otrās starta pozīcijas, bet 8 reizes sacīkstes uzvarējis braucējs, kas nestartēja no pirmās rindas. 2003. gada haotiskajā Brazīlijas posmā, Džankarlo Fisikellam uzvarai, ko gan viņam piešķīra vien vairākas dienas pēc sacīkstēm, pietika vien ar 8. starta pozīciju, lai gan, braucot aiz drošības mašīnas sacīkšu startā, Fisikella pat uz brīdi atradās 19. vietā.

Laikapstākļi nereti bijis nozīmīgs faktors Brazīlijā. Trases nosaukums Interlagosa no portugāļu valodas nozīme ‘starp ezeriem’, līdz ar to nokrišņi šeit sastopami bieži. Šī nedēļas nogale nebūs izņēmums un iespējams neliels lietus piektdienā. Sestdien sinoptiķi sola pērkona negaisu, taču temperatūra varētu arī pārsniegt 30 grādu atzīmi. Svētdienā gan mākoņiem vajadzētu izklīst, taču arī gaisa temperatūra kritīsies līdz 20 – 25 grādiem.

Brazīlijas GP norises programma
1. treniņbraucieni Piektdien pl. 14:00
2. treniņbraucieni Piektdien pl. 18:00
3. treniņbraucieni Sestdien pl. 15:00
Kvalifikācija Sestdien pl. 18:00
Sacīkstes Svētdien pl. 18:00

Kā jau ierasts par sacīkšu galvenajiem favorītiem uzskatāmi abi “Mercedes” braucēji, taču vērts pasekot līdz arī Felipem Masam un Sebastianam Fetelam, kas līdz šim Interlagosā bijuši ļoti stabili. Tāpat nevajadzētu aizmirst Daņilu Kvjatu, kurš pēdējos posmos demonstrē labāku sniegumu par savu komandas biedru Rikjardo, kā arī majniekam Felipem Nasram, kurš, pēc neveiksmīga sezonas vidusposma, spējis uzlabot sniegumu un finišēt punktos trijos no pēdējiem pieciem posmiem. Savas prognozes un minējumus varat iesniegt F1.LV prognožu līgā, kur arī varat iepazīties arī ar vairāku ekspertu minējumiem, kā arī komentāru sadaļā.

https://www.youtube.com/watch?v=CUgv3GJX5nw